Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Bookstore Day - 14 april en Frans Verhagen over Amerika

Bookstore Day - 14 april

Bookstore Day

 

De eerste editie van BookStoreDay herinneren wij ons als een van de mooiste en succesvolste dagen van het vorig jaar. Een lange dag vol met optredens, aanbiedingen, muziek, een afterparty en héél veel enthousiaste klanten. Wij kennen een aantal dat vrijwel bij alle activiteiten aanwezig was.

BookStoreDay is een dag waarop de boekhandel de boekhandel viert en met maar één doel: de klant te verrassen, te plezieren en te bedanken. Allemaal redenen om ons wederom aan te melden als een van de 150 boekhandels, verdeeld over geheel Nederland, die op zaterdag 14 april van ’s morgens vroeg tot even na sluitingstijd een feestje vieren met hun klanten. Wij bieden aan: koffie met cake in de ochtend, wijn in de namiddag en tussendoor inspirerende gasten die iets te vertellen hebben. Vier sprekers bezoeken Post Scriptum.


Pieter Wierenga - Ik brul dus ik ben

We beginnen met filosofie. Pieter Wierenga is classicus en journalist voor o.a. de Volkskrant. Hij schreef het boek Ik brul, dus ik ben een bundel waarin denkers aan het woord zijn die een mening hebben over populisme. Vanuit verschillende invalshoeken wordt het fenomeen benaderd: de vluchtelingencrisis, de euroscepsis, protectionisme, de islam en het postmodernisme. Bekende populisten als Trump, Wilders, Le Pen, Orbán en Narenda Modi komen nu in een ander daglicht te staan.

Pieter Wierenga over populisme 11.00 – 12.00 uur

 


Yaël Vinckx - Volgens Willem

Wie kent poppromotor Willem Venema? Wij van PS geven het eerlijk toe: wij niet! Dus wordt het tijd om Willem te gaan leren kennen en daar biedt Yaël Vinckx alle ruimte voor. Zij schreef een prachtig portret met de titel Volgens Willem waarin zij vertelt dat Willem een neus voor aankomend talent bezat. Het is begonnen met een optreden van Herman Brood die hij voor een paar tientjes liet optreden voor een studentenvereniging. Zijn volgende stunt werd het om de Talking Heads naar Nederland te halen en daarna zouden nog grote namen volgen. Een kleine greep uit de doos: AC/DC, Iron Maiden, Tim Hardin, The Sex Pistols et cetera. Het levert een indrukwekkend boek vol met mooie anekdotes. Vooral ook omdat Willem na de hoogste berg beklommen te hebben, er weer even hard van af donderde. Omstandigheden speelden hem parten. Yaël Vinckx, medewerkster bij de NRC met als specialiteit popmuziek en gesprekleidster van talkshows op North Sea Jazz, leest fragmenten voor uit Volgens Willem en laat dit vergezeld gaan met muziekfragmenten die door middel van een rad van fortuin door de bezoekers wordt bepaald.

Yaël Vinckx over Willem Venema en popmuziek 12.15 – 12.45 uur


Han van der Horst - Nepnieuws

Sla de krant open op een willekeurige pagina op een willekeurige dag en de kans is heel groot dat het woord nepnieuws daarop voorkomt. Voor onze Schiedamse historicus Han van der Horst een reden om te duiken in de geschiedenis van de desinformatie. In Nepnieuws laat hij zien dat nepnieuws al zo oud is als de mensheid. Wie verspreidden nepnieuws en waarom. Wat verbindt Xerxes met Stalin en Socrates met Trump (daar is ie weer!)? Het antwoord is nu bekend: nepnieuws. En Han van der Horst is inmiddels achter hun methoden en technieken gekomen.

Han van der Horst over nepnieuws 15.00 – 16.00 uur


Ron Snijders over Joodse huizen

De laatste jaren groeit de belangstelling voor het Joodse leven in Nederland zoals dat voor de WO ll bestond. ‘Leg deze verhalen vast, bewaar ze voor later, opdat ze niet opnieuw verloren gaan!’ is een vaak geuite wens na afloop van een bezoek aan Open Joodse Huizen, drukbezochte, kleinschalige herdenkingen op locatie, die sinds 2012 jaarlijks worden gehouden. Aan die wens is gevolg gegeven. De stichting Joodse Huizen werd opgericht met als doel: het levend houden van het vooroorlogse Joodse leven en de Joodse cultuur. Per boek werden meer dan dertig verhalen in korte tijd bijeengebracht. Inmiddels zijn er vier delen verschenen. Eén van de samenstellers is historicus Rob Snijders en hij komt verhalen vertellen van Joodse huizen die gevonden konden worden in groot Rotterdam.


Aanbiedingen BookStore Day

Hieronder een overzicht van aanbiedingen, specials en gesigneerde boeken. De aantallen die wij beschikbaar hebben zijn beperkt, dus wees er snel bij. Wij reserveren van tevoren geen boeken. Vroege vogels scoren de mooiste deals.

Rolling Stones on air 35,00 / 10,00

Basque kookboek 24,95 / 9,95

Planeet aarde 2 29,95 / 7,50

Het beste uit Delicious 29,95 / 14,95

Blauwe planeet 2 29,95 / 7,50

Bonita Avenue Buwalda 15,00 / 5,00

Lou Reed biografie 27,50 / 10,00

In het buitengebied Van Dis 18,95 / 9,95

 

 

Smokey goodness 3 met stoere krabbel van bbq-meester Jord Althuizen

De trooster met handtekening van Esther Gerritsen

De oorsprong met handtekening van Dan Brown

De acht bergen met handtekening van Paolo Cognetti

Kolja met handtekening van Arthur Japin

Hoor nu mijn stem met handtekening van Franca Treur

Vos en Haas 3 delen in 1 band € 12,50 / Waanzinnige boomhut delen 3 en 4 € 17,50 / Alfred Birney Radio Monte Carlo € 9,99 / Erik Scherder Hersens willen lezen 5.99 / Annejet van der Zijl Weeshuis voor verlaten verhalen € 6,99 / Marcel Proust De kant van Swann € 10,00 / Pascalle Naessens Puur Pascale in geschenkdoos met 4 kommetjes € 29,95 / Kiera Cass De selectie 1,2 en 3 gebonden € 17,99 / Thomas Verbogt Perfecte stilte € 5,95 / Jan Brokken Rechtvaardigen € 4,99 / Grijze Jager landkaart

Wij reserveren geen boeken, Wie het eerst komt en op=op!


13 april- Frans Verhagen over Amerika, Trump, Lincoln & Founding Fathers

Een dag eerder ontvangen wij in onze winkel Amerika-deskundige Frans Verhagen. HIj is journalist en heeft een lange ervaring als Amerikakenner. Ondertussen heeft hij meer dan 10 boeken over Amerika geschreven. Dit jaar verscheen Begrijp jij Amerika nog?, een rondleiding door het Amerika van Donald Trump én van Barack Obama.
Vorig jaar publiceerde hij Geschiedenis van de Verenigde Staten. Een omvangrijk overzicht van vier eeuwen Amerikaanse geschiedenis. Van de Pilgrim Fathers tot de American Century, van Nieuw-Amsterdam tot New York en van George Washington tot Donald Trump. Bij het laatste item komt Verhagen tot de conclusie dat dit meer een logische ontwikkeling is dan een ontzettende verrassing.

De lezing van Frans Verhagen vangt aan om 20 uur.
De entree bedraagt 5 euro.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter