Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Dansen met de vijand in Theater aan de Schie

Donderdag 24 maart - Dansen met de vijand in Theater aan de Schie


Aanstaande donderdag 24 maart speelt de voorstelling Dansen met de vijand in Theater aan de Schie, naar het gelijknamige boek van Paul Glaser.
Speciaal voor onze klanten is er een last minute aanbieding 2=1 (normale toegang €21,00)
Reserveren kan via het theater onder vermelding van Post Scriptum.

Wat is goed? Wat is fout? En wat doe je allemaal om te overleven? Daarover gaat deze voorstelling, gebaseerd op het succesvolle boek Tante Roosje van Paul Glaser. Dit boek werd door de Washington Post omschreven als ‘Een onontkoombaar verhaal over dapperheid en overlevingskracht.’ 

In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op Tante Roosje, een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dat leidt soms tot duivelse dilemma’s en bijna onmenselijke keuzes. Dit bizarre en gruwelijke verhaal confronteert haar neef met dat ‘goed’ en ‘fout’ niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. 

Het verhaal van Roosje is juist in deze tijd weer pijnlijk actueel. Precies zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog zwelt het antisemitisme weer aan. Dansen met de vijand is een muziektheaterproductie met liedjes die zijn geschreven door Roosje Glaser zelf terwijl ze in de kampen was en hits uit de jaren dertig. En met nieuwe nog nooit vertoonde originele film- en fotobeelden uit het Polygoonjournaal en privé-archieven. 

Spel: Truus te Selle als Tante Roosje en Mike Weerts als Paul Glaser | Regie en script: Erris van Ginkel


Lees meer

Terugblik op onze Boekenweekavond

  
Niederlieder, Rode kool, Steenkolenduits, Kartoffelsuppe, geëngageerd schrijven en brownies; dit waren maar enkele ingrediënten van de afsluitende Boekenweekavond in onze boekhandel. Vijfenveertig bezoekers genoten van hetgeen Anja's keukenbrigade opdiende en van onze optredende gasten Reinhard Wolff (over taalblunders), Friedrich Hlawatsch (speelde met zijn trio bekende Nederlandse liederen, in het Duits vertaald) en A.H.J. Dautzenberg (las (soms confronterende) verhalen voor uit zijn oeuvre). Gelardeerd met gezellige tafelconversatie kunnen we er vanuit gaan, dat de avond voor iedereen een succes was.
Een mooi slot van een fijne boekenweek. Bis nächsten Jahr!

Kijk hier voor meer foto's van de avond gemaakt door Greet van Norde


Lees meer

Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter