Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsupdate oktober

Zondag 1 november - Thomas Verbogt

  
Komende zondag is er de eerste aflevering van het jaar van Lunchlezen. We ontvangen de schrijver van het prachtige en veel geprezen boek Als de winter voorbij is, Thomas Verbogt. Lees hier Gerbens recensie.
We beginnen de middag om twaalf uur. De entree is €7,50 en voor een lichte lunch wordt gezorgd.
We verkopen ook passe-partouts: vijf lezingen voor de prijs van vier! Dan kunt u naast Thomas Verbogt ook luisteren naar Hagar Peeters, Mohammed Benzakour, Elvis Peeters en Fik Meijer. Voor de alfa's onder jullie: dat alles dus voor maar €30.
Meer informatie vind je hier.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde al in 1981 met de verhalenbundel De feestavond. Sindsdien schreef hij meer dan 25 romans, verhalenbundels en toneelstukken. Met zijn oeuvre groeide ook zijn publiek. Lange tijd was hij een zeer gewaardeerd auteur maar toch relatief onbekend, maar al een paar jaar behoort hij tot ‘de eredivisie van de Nederlandse literatuur’, aldus Pieter Steinz van NRC Handelsblad. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt, is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Thomas zal deze openingssessie vooral praten over zijn laatste roman Als de winter voorbij is. De hoofdpersoon in deze roman leeft al jaren met een herinnering aan een vluchtige kus op een zomerse dag. Maar de herinnering alleen is niet genoeg. Dit is een verhaal over schuld en schaamte, en het besef dat we allemaal voorbijgangers zijn die elkaar even aankijken of aanraken. Een verhaal over de vraag waar het nu uiteindelijk om gaat: om de waarheid of de werkelijkheid. Als de winter voorbij is – het is een belofte, het is de hoop op iets nieuws.


Lees meer

CD release


Zoals jullie weten, is bij ons een mooi assortiment klassieke en pop-cd's te vinden. Vaak proberen we jullie bij nieuwe releases een mooie prijs te bieden en dat kan nu bij de nieuwe cd van Adele, 25.
Die verschijnt op 20 november en gaat bij ons, bij voorintekening, €17,50 kosten. Profiteer van deze prijs en reserveer Adele's nieuwste cd nu!
Kijk hier voor meer informatie over Adele en haar album


Vrijdag 27 november

http://www.manuscripta.nl/boeken/hans-fallada-alles-in-mijn-leven-komt-terecht-in-een-boek-anne-folkertsma/
Nog een datum om in je agenda te noteren is vrijdag 27 november. Dan organiseren we een avond rond het verschijnen van de biografie van Hans Fallada, één van de auteurs die Ruud het meest waardeert. Biografe Anne Folkertsma zal spreken over zijn bewogen leven en werk. Meer informatie volgt nog


Win kaarten voor Bart van Loo in Theater aan de Schie


Op woensdag 18 november treden Bart van Loo en Eddy Et Les Vedettes op in het Theater aan de Schie met het programma Chanson. Une Belle Histoire. Natuurlijk liggen de boeken van Bart ook ruim bij ons in de winkel en daarom mogen wij van de uitgeverij twee kaarten weggeven. Die zijn voor degene die als eerste bij ons een Franse Chanson in de winkel komt zingen. Geef ons een seintje voordat je inzet, zodat we het kunnen opnemen!

Schrijver Bart Van Loo, de francofiele spraakwaterval uit DWDD die samen met Karl Vannieuwkerke even God in Frankrijk was, ging in 2014 voor het eerst op tournee met Eddy Et Les Vedettes. Hun voorstelling werd een inslaand succes. Lovende recensies, volle zalen, staande ovaties. Volgens de Volkskrant is Van Loo een "charismatisch podiumbeest" en Eddy Et Les Vedettes een "goddelijke vijfmansband". Une Belle Histoire is een "voorstelling die u niet mag missen" (Trouw) waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen.
Kortom, het chanson zoals het nog nooit te bewonderen viel in de Lage Landen. Zopas bracht duizendpoot Van Loo een boek over Napoleon uit en debuteerde zanger Frank Mercelis met een Nederlandstalige cd. 

Woensdag 18 november
Aanvang 20:15
€ 26,00
Theater aan de Schie


Joost Prinsen in het Wennekerpand


Natuurlijk wijzen we jullie ook graag op dit: volgende week vrijdag 6 november treedt Joost Prinsen op in het Wennekerpand met zijn show Uurtje Literatuurtje.

Wie kan dit beter aankondigen dan Joost Prinsen zelf: “Wat een prachtige dichters en schrijvers heb ik mogen ontmoeten in mijn leven. Kopland, Mulisch, Wilmink, Komrij, Hugo Claus, Ischa Meijer. Wat een prachtige dingen heb ik mogen lezen en voordragen in mijn leven. Slauerhoff, Nescio, Elsschot, Multatuli, Reve. Ik heb herinneringen aan al die verzen en verhalen. En aan al die schrijvers en dichters. In Uurtje Literatuurtje wil ik die herinneringen met u delen. Van het verhaal waarmee ik toelatingsexamen deed voor de Toneelschool tot het laatste vers dat Harrie Bannink op muziek zette. Van mijn eerste ontmoeting met Mulisch tot en met mijn laatste met Willem Wilmink. Misschien duurt het wat langer dan een uurtje. Dat zien we tegen die tijd wel weer. Tot ziens, hoop ik.”

Vrijdag 6 november
Aanvang 20:15 uur
€ 17,00
Wennekerpand


Recensies

De meeste recente boekbesprekingen zijn te vinden op onze website. 
Klik op de afbeelding voor de betreffende bespreking.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter