Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Elke dag wat bij boekhandel Post Scriptum

Elke dag wat bij boekhandel Post Scriptum

Vrijdag 16 december Josua Ossendrijver over Broos Rood

Aanstaande vrijdag vertelt Josua Ossendrijver over zijn roman Broos Rood. Eerder schreef hij het autobiografische boek Verdoezeld verleden, over zijn ontdekking op 67-jarige leeftijd dat zijn wortels ergens anders lagen dan hij altijd heeft gedacht.

De flaptekst van het nieuwe boek: Treurende klaprozen, zo had ze het schilderij altijd enigszins gekscherend genoemd. Het schilderij dat als een rode draad door het leven van Will, Chaja en Arjan loopt. Ze kennen elkaar niet, hebben zelfs nooit van elkaar gehoord. Maar in korte tijd brengt het lot hen samen en blijken hun levens door afschuwelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog met elkaar verbonden te zijn. Ontnuchterend ontdekken ze niet alleen hoe de waarheid anders kan zijn dan gedacht, maar ook hoe de werkelijkheid zelfs na zeventig jaar het leven met een verwoestende uitwerking volledig op zijn kop kan zetten.


Vrijdag 16 december
Aanvang: 20.00 uur
Entree:gratis, wel graag reserveren 


Zaterdag 17 december signeren Adri Reijnhout en Kor Kegel Schiedam! Stad in beweging

 

Aanstaande zaterdag tussen 14.00 en 15.00 uur signeren Adri Reijnhout en Kor Kegel hun boek: Schiedam! Stad in beweging. Een fraai fotoboek over Schiedam in de 21e eeuw. Meer dan 350 kleurenfoto's van fotograaf Adri Reijnhout met redactionele teksten van Kor Kegel. Het formaat is 216 x 300 mm en het boek telt maar liefst 216 pagina's. Uitstekend geschikt als relatiegeschenk.
Let wel: dit boek is exclusief bij Post Scriptum te verkrijgen en de beschikbare voorraad is beperkt. 
Intekenprijs tot 31 december 2016 is € 34,99 (daarna € 39,99) Het boek is inmiddels verkrijgbaar!

Entree gratis


Zondag 18 december Ron Elshout presenteert dichtbundel In het voorbijgaan

Ron Elshout (Rotterdam, 1956) presenteert zijn nieuwe poëziebundel In het voorbijgaan.
Hij publiceerde eerder gedichten en essays over literatuur in Bzzlletin, De Gids, Raster, Tirade, De Revisor, De XXIe eeuw, De Zingende Zaag, Parmentier, Passionate en De poëziekrant.
Een selectie hiervan is te vinden op Poste restante(ronelshout.blogspot.nl).
In de Sondereeks van de Rotterdamse kunststichting verscheen De wervels van je rug (1984), bij uitgeverij De Geus Nomade nabij oase (2001)

Zondag 18 december
Aanvang: 16.00 uur
Entree:gratis, wel aanmelden

 


Voorproefje Montyn door Yorick Zwart

 

Maandag 19 december om 16.00 uur is Yorick Zwart bij ons om te vertellen over en een voorproefje te geven van zijn voorstelling Montyn, naar de biografie “Montyn” van Dirk Ayelt Kooiman. Yorick Zwart verbeeldt het leven en werken van Jan Montyn, de kunstenaar die zich in WOII aansloot bij de Duitsers. De voorstelling gaat over keuzes maken tijdens je leven. Over kiezen tussen passiviteit en activiteit, over kiezen tussen het goede en het kwade. Maar wat is goed en wat is kwaad? Het gaat over wanneer doden mag en wanneer niet. Welke vlag is de goede om achter te lopen? En: hoe zat het met de méns onder de Duitse helm? Deze en andere vragen worden indringend voor het voetlicht gebracht. De hele voorstelling is te zien op zondag 8 januari 2017 in het Wennekerpand.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter