Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Harry Potter en Boudewijn Büch

19 november ontbijten met Harry Potter en Anne Rats

Op zaterdag 19 november vieren wij het verschijnen van de Nederlandstalige editie van Het Vervloekte Kind, het nieuwe boek over Harry Potter waar iedereen lang op gehoopt heeft. We maken hier een feestelijk moment van en openen onze deuren om zeven uur 's ochtends, zodat iedereen al lekker vroeg van zijn boek kan gaan genieten. We zorgen voor ontbijt en om half acht zal actrice Anne Rats, bekend van onder andere Otje en de Hamlet vertolkingen afgelopen zomer in de stad, scènes uit het boek voorlezen.

De rest van de dag gaan wij aan de slag om de toren van Harry Potter en het Vervloekte Kindboeken tot het laatste exemplaar te verkopen en kun jij thuis lekker lezen!Het boek speelt negentien jaar nadat Harry met Voldemort afrekende. Harry Potter is nu volwassen en een overwerkte ambtenaar op het ministerie van Toverkunst met drie schoolgaande kinderen. Terwijl Harry wordt achtervolgd door zijn verleden, worstelt zijn jongste zoon Albus met een familie-erfenis waar hij nooit om gevraagd heeft.

Harry Potter en het Vervloekte Kind is het eerste Harry Potter-verhaal dat officieel wordt gebracht als toneelstuk. De wereldpremière van het toneelstuk vond plaats in West End in Londen op 30 juli 2016.

Hopelijk zien we je zaterdag om met ons het Harry Potter-ontbijt mee te vieren!

 


Fotoboek Dorpskerk Kethel

Fotoboek Dorpskerk Kethel

In de maand november verschijnt een fotoboek met de titel: ‘Dorpskerk Kethel, veelzeggend teken in de tijd’. Dit fotoboek brengt de dorpskerk van Schiedam Kethel in beeld als een kerk in de samenleving; bescheiden, maar aanwezig, vindbaar en toegankelijk, beschikbaar en gastvrij. En mooi. Heel mooi. Het boek laat zien hoe het licht met de kerk speelt en de schoonheid zichtbaar maakt voor de voorbijganger en de liefhebber, de dorpsgenoot en de kerkganger. Door de seizoenen heen en op bijzondere momenten. Korte teksten geven enige toelichting bij de foto’s.

Het boek is bescheiden van omvang. Vijftig bladzijden met vijfenveertig foto’s gemaakt door Dolf Tielkemeijer. Eén foto is gemaakt door luchtfotograaf Jan Kok; een bijzondere aanvulling op het geheel.

‘Dorpskerk Kethel, een veelzeggend teken in de tijd’ is te koop voor € 10.- bij boekhandel Post Scriptum in winkelcentrum Hof van Spaland en in de Dorpskerk na afloop van de diensten. De oplage is beperkt, wees er snel bij! De verwachte verschijningsdatum is 16 november.

 

 


25 november Eva Rovers over Boudewijn Büch

Sinds september 2011 werkte Eva Rovers aan de biografie van Boudewijn Büch. De gezamenlijke erven hebben haar exclusief toegang gegeven tot het persoonlijke archief van Büch, waarin zich 25 dagboeken en duizenden brieven en foto's bevinden.

De biografe laat zien dat Büch meer was dan een fantast. Hij was iemand die een breed en jong publiek wist te interesseren voor onderwerpen die op het eerste gezicht weinig sexy lijken. Op aanstekelijke wijze liet hij zien dat een mens geen professor hoeft te zijn om van geschiedenis of poëzie te houden Hij was een culturele alleseter, die zijn loopbaan als dichter begon en als televisiepersoonlijkheid eindigde.

Vrijdag 25 november – 20.00 uur

Entree € 7,50

(graag reserveren)


Heruitgave Verbrande Erven

In 1944 verscheen clandestien bij De Bezige Bij de novelle Verbrande Erven. Onder het pseudoniem Emile Mandeau, het was immers oorlog. Achter deze schuilnaam verschool zich F. Bordewijk die aan de Lange Nieuwstraat in Schiedam een advocatenkantoor had. De eerste druk werd op de markt gebracht in de reeks Quousque Tandem in een oplage van 525 exemplaren. Anno 2016 is deze druk vrij zeldzaam en wordt er antiquarisch veel geld voor gevraagd.
Verbrande Erven is een verhaal dat zich geheel in Schiedam afspeelt. Het meisje Neeltje mag een aantal weken logeren bij haar familie in Schiedam. Haar oom is brander en om het standsverschil te accentueren vraagt hij haar hem Pa Baas te noemen. Neeltje vergaapt zich aan de hoge molens, de brandende ovens van de glasfabriek en de hoge herenhuizen aan de havens. En zij beschikt over een grote fantasie. Zij maakt kennis met de wereld van de branders en ontmoet haar eerste dronken mens op straat.
Evenals de eerste druk is de oplage van deze tweede editie 525 exemplaren en zijn alle boeken genummerd. Het bevat een nawoord van de voorzitter van het Bordewijk Genootschap, Robert Gaarland. Het eerste exemplaar is tijdens een Bordewijkevenement op 29 oktober aan de kleinzoon van Bordewijk, Sixten Bordewijk, uitgereikt. Het boekje is smaakvol uitgegeven door het Fonds Historische Publicaties Schiedam en kost slechts € 15,00.


Vrijdag 18 november Muzikale rondreis met klavecimbel in 't Huis te Poort

 

Op vrijdag 18 november speelt de Japanse klaveciniste Noriko Amano in ’t Huis te Poort.

Met het klavecimbel neemt ze de luisteraars mee op een muzikale reis door Italië, Frankrijk, Duitsland en Engeland met werk van onder anderen Bach, Couperin en Purcell. Amano was al eerder te horen in ’t Huis te Poort, samen met de Noorse hoboïste Vivian Berg. Vrijdag 18 november zal Amano een solo-optreden geven. Tijdens het concert speelt zij onder andere werken van haar CD ‘Pearls in Baroque’.

Het optreden van Amano valt tegelijkertijd met het Suikerzoet Filmfestival Schiedam, daarom zal er tussen de muziek door passende filmbeelden worden vertoond, uitgekozen door Edwin Spek.

Het concert van Noriko Amano in ’t Huis te Poort start om 20.15 uur. Kijk voor meer informatie en toegangsprijzen op www.thuistepoort.nl.

Toegangskaarten à € 12,50 zijn te koop bij Boekhandel Post Scriptum

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter