Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Klantenkaart en Büch!

Vanavond Eva Rovers over Boudewijn Büch

 

Vanavond houdt Eva Rovers in onze winkel een lezing over haar biografie van Boudewijn Büch: Boud. We beginnen om 20.00 uur en de entree is €7.50. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Sinds september 2011 werkte  Eva Rovers aan de biografie van Boudewijn Büch. De gezamenlijke erven hebben haar exclusief toegang gegeven tot het persoonlijke archief van Büch, waarin zich 25 dagboeken en duizenden brieven en foto's bevinden.

Na het overlijden van Boudewijn Büch in 2002 is in talloze boeken, krantenartikelen, opiniestukken, interviews en televisieprogramma’s geprobeerd het leven van dit fenomeen te vangen. Verreweg de meeste aandacht ging uit naar Boudewijn Büch de mystificateur, de man die aan de werkelijkheid niet genoeg had en daarom een parallel universum schiep.

Na zijn dood was er nauwelijks aandacht voor de rol die Büch de voorgaande twee decennia had gespeeld binnen de culturele wereld. Door het literaire establishment werd hij  weggezet als straatschoffie dat ook eens een boek had gelezen. Deze biografie laat zien dat Büch meer was dan een fantast. Hij was iemand die een breed en jong publiek wist te interesseren voor onderwerpen die op het eerste gezicht weinig sexy lijken. Op aanstekelijke wijze liet hij zien dat een mens geen stoffige professor hoeft te zijn om van geschiedenis of poëzie te houden. Hij was een culturele alleseter, die zijn loopbaan als dichter begon en als televisiepersoonlijkheid eindigde. In de tussenliggende jaren werkte hij met evenveel plezier aan columns voor Penthouse en Nieuwe Revu als voor NRC Handelsblad. Hij beschreef de wereldliteratuur in het literaire tijdschrift Maatstaf om vervolgens in het VARA-programma Büch de nieuwste publicaties door de studio te smijten als deze hem niet bevielen. Dankzij deze veelzijdigheid en het scala aan podia waarmee Büch zijn voorkeuren wereldkundig maakte, wist hij bij een breed publiek de interesse voor literatuur, geschiedenis en poëzie nieuw leven in te blazen.

Eva Rovers is auteur van de veelgeprezen biografie De eeuwigheid verzameld. Helene Kröller-Müller (1869-1939). Haar boek werd onder meer bekroond met de de prestigieuze Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs, een tweejaarlijkse prijs voor de beste biografie binnen het Nederlands taalgebied.


 

 


We hebben een klantenkaart!

 

Natuurlijk, je boeken koop je het liefst bij ons in de winkel. Daar ken je de weg. En daar kennen wij jou en jouw voorkeuren, helpen we je met persoonlijk advies en gerichte tips.

Maar hoe handig zou het zijn als je ook thuis bij ons op bezoek kunt? Als we je onze mooiste vakantieboekentips sturen of je laten weten dat er een nieuw deel verschijnt van jouw favoriete schrijver? Als we je attenderen op een literaire activiteit in de buurt, je van ons een berichtje ontvangt als het boek op je verlanglijstje verkrijgbaar is? En als je het dan meteen kunt kopen of bestellen – gewoon bij ons, in jouw eigen boekhandel?

Het is mogelijk met onze nieuwe interactieve klantenkaart.

 

APP

De klantenkaart is vooral de handige app Readr op je telefoon.

Een nuttig hulpmiddel waarmee we je persoonlijk en direct op de hoogte houden, met alle voor jou relevante informatie: leestips, suggesties, recensies, spaaracties, bijzondere privileges, uitnodigingen. Je kunt er je voorkeuren in kwijt, je verlanglijstjes, je eigen digitale boekenkast.

In de app kun je op zoek naar die ene schrijfster, die titel waar zo veel om te doen is of het nieuwe boek van de maand van De Wereld Draait Door. Je kunt er zien of we het boek op voorraad hebben. En het direct bij ons bestellen of kopen, op ieder moment.

Organiseren we een lezing, signeersessie of festival? De agenda in de Readr-app toont ze; je plaatst het evenement eenvoudig in jouw eigen agenda.

En, heel praktisch, in de app kun je je Boekenbon(nen) toevoegen. Zo heb je ze altijd bij je. En houd je zicht op het tegoed.

 

Hoe werkt het?

Met de klantenkaart activeer je je eigen account op www.readr.nl of in de app Readr. Je voert er heel eenvoudig je e-mailadres, naam en eventueel adresgegevens in. Kom je er niet uit? Geen probleem, we helpen je graag verder in de winkel.

De app Readr installeer je snel en veilig op je telefoon door hem te downloaden in de App-store of via de site.

In de app Readr voer je vervolgens gemakkelijk je gegevens in: jouw favoriete boekhandel, jouw lievelingsschrijver(s), je wensenlijstjes, je (digitale) boekenkast, je Boekenbon(nen), et cetera.

Wij brengen je voortaan op de hoogte van gerichte informatie die past bij jouw voorkeuren en instellingen. Komt jouw favoriete schrijver signeren in de boekhandel? Sturen we je een berichtje. Is het langverwachte boek van jouw wensenlijst verschenen? We laten het je weten. Organiseren wij een exclusieve avond over een voor jou interessant onderwerp? Je leest het als eerste in de app. 

 

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter