Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

lezing Popmuziek in de jaren '60 en '70 en onze eindejaarsactie

lezing Popmuziek in de jaren '60 en '70 en onze eindejaarsactie

Vrijdag 24 november Poppioniers met Tom Steenbergen

Morgenavond komt Tom Steenbergen vertellen over zijn boek Poppioniers. Een boek dat het verhaal van de popmuziek van de jaren '60 en '70 met veel enthousiasme en kennis vertelt. Was jij fan van de Beatles of de Stones? Frank Zappa, Jimi Hendrix, de Kinks of de Who? Ze komen allemaal voor in dit omvangrijke boek, evenals de opkomende Nederpopbands. Wie waren de mensen die deze bands naar Nederland  haalden en welke traden hier op in de jaren '60? Steenbergen vertelt een mooi verhaal over rampoptredens, knulligheden en dronkenschappen. Met beeld en geluid!

Het boek winnen? Doe dan die avond mee met de quiz en maak kans op een gratis exemplaar!


De toegang bedraagt vijf euro en de aanvang is 20 uur. 
 


Eindejaarsactie!

Dit jaar hebben we weer een mooie eindejaarsactie. Koop tussen 24 november en 24 december 2017 voor minimaal € 25,- aan boeken bij ons en ontvang een kortingsbon t.w.v. € 5,-. Vanaf woensdag 27 december 2017 t/m zaterdag 27 januari 2018 kun je de kortingsbon inwisselen bij aankoop van een van de honderd speciaal geselecteerde titels.

Maak het ons en jezelf helemaal makkelijk en installeer de Readr-app op je telefoon. Die kun je vinden in de Playstore of Appstore.  Dan krijg je de waardebon na je aankoop automatisch binnen in de app of via de mail en heb je hem altijd bij je. Ook krijg je nog automatisch een reminder dat de bon kan worden ingeleverd.

Dus eigenlijk is het heel makkelijk: Koop voor jezelf en iemand anders een mooi boek, vraag om de klantenkaart en installeer hem (als je hem nog niet hebt), geniet van de feestdagen en kom daarna de bon weer inleveren voor één van de toptitels. Een prachtig eindejaar is hierbij gegarandeerd.


Een kleine geschiedenis van de Joden in Schiedam

Komende zondag wordt het boek ´Een kleine geschiedenis van de Joden in Schiedam´ van Ser Louis gepresenteerd. Vanaf maandag dus ook bij ons in de verkoop voor €17,95.

Het boek beschrijft de geschiedenis die loopt van 1786 toen de joden zich voor het eerst in Schiedam vestigden tot het verdwijnen van de joodse begraafplaats in 1963. 
In dit boek komt niet alleen het leven van de joodse gemeenschap met haar synagoge aan de orde; er is ook aandacht voor allerlei andere wetenswaardigheden en natuurlijk is een groot gedeelte in dit boek gereserveerd voor de Schiedamse joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Het boek heeft ook documentaire waarde vanwege de overzichten van joodse grafstenen, de begraaflijst vanaf 1830 en een lijst van de omgekomenen in de Tweede Wereldoorlog.


30 november Douwe Draaisma in De Korenbeurs (let op andere prijs!)

                                                                           

De bekende psycholoog Douwe Draaisma is de auteur van een aantal zeer succesvolle boeken. Met zijn boek 'Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt' won hij meerdere prijzen.

Donderdagavond 30 november geeft hij in De Bibliotheek in De Korenbeurs een lezing met de titel: De verhalen die je geheugen je vertelt. Over de betrouwbaarheid van herinneringen.

Natuurlijk zijn wij erbij met een boekentafel

 

Donderdag 30 november

Aanvang: 20:00 uur

Entree: € 10,- in de voorverkoop.

Leden van het LGS krijgen op vertoon van hun pas € 2,50 korting.

Bibliotheek in De Korenbeurs, Lange Haven 145

Kaarten zijn onder andere te koop bij boekhandel Post Scriptum

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter