Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Lunchlezen en de Boekenweek 2016

Zondag 7 februari - Lunchlezen met Elvis Peeters


De Vlaming Elvis Peeters (1957) schrijft boeken die wringen bij de lezer. Het zijn altijd verhalen die botsen met de heersende moraal. In Wij zijn het acht jongeren die ontdekken hoe machtig hun lichaam is. Zij spelen, manipuleren en hoereren. Tot vervelens toe! In Dinsdag beschrijft hij het leven van een oude man die nergens spijt van heeft. Onlangs verscheen Jacht. Samen met andere diersoorten die net als wij over denkvermogen beschikken, delen wij onze positie bovenaan de ladder. We maken kennis met de hongerige amateurjager Erik en zijn overbuurvrouw Karla. Hoe menselijk zijn zij eigenlijk? En die rottweiler met zijn mooie jas, hoe dicht zal hij Karla durven naderen? Wanneer beschaving plaatsmaakt voor instinct en instinct voor beschaving, dan zijn wij misschien niet meer wie we denken te zijn. Elvis Peeters is het pseudoniem van Jos Vernooy; hij schrijft zijn boeken samen met zijn echtgenote Nicole van Bael.

Aanvang 12:00 uur
Toegang €7,50 (incl. lichte lunch)


Lees meer

Zaterdag 19 maart - Eins, Zwei, Drei... Lesen!

Vorig jaar was de eerste keer dat wij als afsluiting van de boekenweek een literaire avond met diner organiseerden en dat is ons en onze klanten zo goed bevallen dat we dat succes dit jaar over willen doen. Het thema van de boekenweek is Duitsland en de avond zal gaan over Burenruzies, Niederlieder en Steenkolenduits. Dit onder het motto: Eins, zwei, drei... Lesen!

Reinhard Wolff is schrijver van de boeken: Lass mal sitzen en Es kommt wohl gut. De boeken die gaan over het steenkolenduits dat wij spreken als we oostwaarts gaan. Vaak zitten we er net naast met soms pijnlijke of hilarische situaties tot gevolg. Gelukkig bevat het boek genoeg tips om de (taal)problemen beter te vermijden.

Friedrich Hlawatsch is muzikant. Hij heeft elf Nederlandse liederen, echte klassiekers, vertaald in het Duits. Met verrassend goede resultaten! Van 'Mein flaches land' tot 'Twee motten.' Luisterplezier gegarandeerd en misschien kunnen we zachtjes meezingen…

Anton Dautzenberg is een maatschappelijk bewogen schrijver met publicaties van een divers karakter achter zijn naam. Hij debuteerde met de absurdistische verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. De roman 'Extra tijd' is een mooie roman over een stervende vader en een zoon die dat leven probeert te rekken. Zijn laatste roman 'Wie zoet is' is een bijzondere ode aan alle mannen in het Sinterklaaspak, met een bijzondere spanningsopbouw en een aansprekend thema.

Natuurlijk serveren we op deze avond ook weer een 3-gangen diner!

De kosten voor de avond zijn €25, inclusief diner. We beginnen om 19.30 uur


Lees meer

Boekenweek in de Bibliotheek Schiedam

 
De Bibliotheek Schiedam heeft donderdag 10 maart Griet op de Beeck te gast. Zij zal vertellen over haar recent verschenen boeken Vele Hemels boven de zevende en Kom hier dat ik u kus en het boek Gij Nu dat in februari zal verschijnen.

Aanvang 20:00
Toegang tot deze avond kost € 10,-, leden van de Bibliotheek Schiedam betalen € 7,50


Het is ook mogelijk om voor zowel onze Boekenweekavond als de avond in de Bibliotheek een combikaart te kopen. Deze is in onze boekhandel te koop en kost €30,00


Lees meer

Recensies

Er zijn de afgelopen tijd weer vele recensies op onze website geplaatst.
Klik op de onderstaande boekafbeeldingen voor de betreffende recensie.

    
    


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter