Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Uitnodiging PS-avond met Auke Hulst, Caffeine en Liesbeth Mende

Uitnodiging PS-avond met Auke Hulst, Caffeine en Liesbeth Mende

1 juni PS-avond met Auke Hulst, Caffeine en Liesbeth Mende

Morgen is het zover: PS-avond met Auke Hulst, Caffeine en Liesbeth Mende.

Wat worden wij oud.

Inmiddels is het instituut Post Scriptum uitgegroeid tot een volwassen boekhandel. Stevig op gespierde poten en de kop in een zuidwestenwind. Als de dijken het houden, plakken wij er nog vele jaren PS aan vast.

De achttienjarige houdt vrijdag 1 juni een feestje, speciaal voor iedereen die PS liefheeft en dit uit met frequente bezoeken; kortom iedereen die de boekhandel in leven houdt.

1 Juni is de winkel gereserveerd voor iedereen die zich aangesproken voelt door bovenstaande regels. De entree is vrij, er is dus geen kaartverkoop. Onze boekengasten die moeilijk een langere tijd kunnen staan, mogen een stoel reserveren.

Sinds het eerste lustrum nodigen wij schrijvers uit die geëscorteerd worden door een muziekgezelschap. Dit jaar kunnen jullie rekenen op

 

- Auke Hulst

Niet voor de eerste keer in onze boekhandel te gast. Auke is schrijver en muzikant en schrijft voor de NRC over voornamelijk Amerikaanse en Japanse literatuur. Boeken van hem zijn o.a. Kinderen van het Ruige Land, Slaap zacht, Johnny Idaho en En ik herinner me Titus Broederland. Vorig jaar verscheen Motel Songs, een muzikaal reisboek over een trip die hij maakte door de V.S. Bij het boek is een CD gevoegd met muziek van hemzelf. Auke leest voor, vertelt over en begeleidt zichzelf op de gitaar.

 

 

- Liesbeth Mende

Liesbeth schrijft proza en toneelteksten. Ze werd geboren in België, groeide op in het Brabantse Wouw en studeerde dramaschrijven in Utrecht. Inmiddels is Rotterdam al jaren haar thuisbasis. Ze publiceerde o.a. de roman Afhaalmeisje (De Arbeiderspers) en de jeugdroman Blauw (Gottmer). Blauw werd genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. Haar favoriete schrijfplekken zijn de keuken, de bieb en de Hema. Regelmatig leest Liesbeth ultrakorte verhalen voor aan publiek. Deze gaan over ongemakken in de liefde, dieren met problemen en opmerkelijke familieleden. Sinds kort zijn de verhalen gebundeld in het boek Koffie, vaders en konijnen.

 

 

 

- Caffeïne

Caffeine bestaat uit drie meiden die zingen, spelen en muziek schrijven, geïnspireerd door pop-, folk- en countrymuziek. Met behulp van de gitaar, cajon, viool en bijzondere harmonieën weten ze het publiek mee te nemen in hun aanstekelijke enthousiasme. In

2014 zijn de meiden begonnen als schoolbandje voor de scholenbattle in de Kroepoekfabriek. Sindsdien hebben ze op veel plekken gespeeld, zoals Zomerterras en Where we’ve Met. Vorig jaar stonden ze zelfs in de top 100 van Giels Talenten-jacht!

Afgelopen zomer heeft Caffeine een succesvolle crowdfunding georganiseerd voor opnames van hun debuutalbum. De rest van het jaar hebben ze keihard gewerkt aan het album waarvan zij hopen dat het in september in de winkel ligt.

 

 

vrijdag 1 juni

aanvang: 20 uur

entree is gratis (zitplaatsen kunnen gereserveerd worden) 

 

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter