Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief april 2016

Vrijdag 8 april - Een avondje over The Beatles


Vrijdag 8 april ontvangen wij Theo Hendriks, schrijver van het originele boekje Het plakboek van De Beatleszusjes. Hendriks (1959) werd geboren in Utrecht en groeide daar op met zijn drie zussen … en droomde over een carrière als zanger van de Beatles. Maar dat zat er niet in! Wat hij wel is geworden, buiten het uitoefenen van het vak elektrotechnisch ingenieur, is verhalenverteller. Vooral over zijn drie zussen die allemaal Beatlegek waren.
Loes, Joke en Riet zijn drie zussen van in de zestig. Ooit vielen ze als een blok voor de muziek en de charmes van John, Paul, George en Ringo. Op een stralende lentedag reizen ze vol goede moed en met al die Beatles-hits in hun hoofd naar het Beatles Museum in Alkmaar om er nog één keer de tijd van hun leven te hebben.
Het plakboek van De Beatles-zusjes is naast een hartverwarmend verslag van dit bijzondere dagje uit een reis terug naar de jaren zestig. Een Beatles-bijbeltje vol foto’s, knipsels, songteksten en hartenkreten, dat de Hollandse Beatlemania op intieme wijze tot leven wekt. Bedoeld voor al die meisjes van toen, die er van droomden om ooit met hun favoriete Beatle te trouwen.

De avond vangt aan om 20 uur en voor de pauze vertelt Theo Hendriks over Het plakboek, tussendoor draait hij singletjes op vinyl op een meegebrachte platenspeler.

De entree bedraagt € 5,00

meer info – www.beatleszusjes.nl

 


Lees meer

Zaterdag 9 april - Bomans in Theater aan de Schie


In samenwerking met het theater kunnen wij jullie de volgende aanbieding doen.
Voor de voorstelling Bomans geldt nu de aanbieding om kaarten te reserveren voor €20,00 (€9,50 korting)

Je kan via de website, o.v.v. promotiecode POSTSCRIPTUM, of telefonisch via (010 2 467 467) of per e-mail via kassa@theateraandeschie.nl kaarten reserveren.

Over de voorstelling:
Als er iemand een Nederlandse taaltovenaar is geweest, dan was dat ongetwijfeld Godfried Bomans. Tijdens zijn leven groeide deze schrijver en columnist uit tot een nationale troetelbeer. 
In Bomans gaan we met hem terug naar het onbewoonde eiland Rottumerplaat, waar hij een week lang op uitnodiging van de Avro en Vara bivakkeert. Van Jan en alleman verlaten, alleen op het strand. Hij vindt het er vreselijk, slaapt slecht en ergert zich aan het gekrijs van de meeuwen. Tijdens het verblijf op deze eindeloze zandplaat staat hij dagelijks in contact met Willem Ruis, die ‘veilig’ aan de overkant in Warffum staat. 
In dit toneelstuk komen deze radiogesprekken tussen Godfried en Willem opnieuw tot leven. Geen onderwerp blijft onbesproken. Intieme gesprekken, die veel verder gaan dan hoe lastig het is op een onbewoond eiland. Daarbij komt Bomans enorme gevoel voor humor rijkelijk om de hoek kijken. Het kleurrijke karakter van Bomans wordt onderstreept door de vorm van deze voorstelling. 

Aanvang 20:15 uur
Let op! Er is van tevoren ook nog een inleiding. Hiervoor zijn apart kaarten te reserveren. 
Aanvang van de inleiding is 19:15 uur en de toegang is €3,00


Lees meer

Klassieke en Pop top 10 april

Er is weer een nieuwe klassieke top 10 verschenen. Klik op de afbeeldingen voor meer informatie

    
    

Ook de Pop Top 10 voor april is bekend. Zie de top 10 hieronder.

    
    


Boekrecensies

De afgelopen maand zijn er weer nieuwe recensies geschreven door Ruud en Gerben. Klik op de boekomslagen voor de betreffende recensie.

    


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter