Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief April

Zaterdag 12 april

Een activiteit in onze winkel die niemand direct verwacht. Toch is het een onderwerp waarmee heel veel mensen, vroeg of laat, te maken krijgen: palliatieve zorg. Tussen 11 en 16 uur ontvangen wij de vrijwilligers van de vptz-nwn. Dit staat voor vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Nieuwe Waterweg- Noord. In de boekhandel zijn, is het motto van deze organisatie en er wordt die dag aandacht besteed aan het bijzondere werk waar de VPTZ-NWN voor staat; namelijk er zijn voor een ieder in de laatste levensfase én diens naasten. Vrijwilligers worden ingezet in de thuissituatie ter ondersteuning, ook van de aanwezige mantelzorgers. Deze zaterdag is het mogelijk informatie over deze bijzondere vorm van zorg te ontvangen óf het gesprek aan te gaan met de coördinator en een vrijwilliger van de vereniging.

Wij zullen aansluiten met een tafel boeken die rouwverwerking als onderwerp hebben.


Telegraaf

Als jullie toch al van plan waren op zaterdag De Telegraaf aan te schaffen doe dit dan bij onze boekhandel. Het gehele tweede kwartaal betaal je voor de dikke zaterdageditie bij ons slechts
€ 1,50.


Voor de liefhebber van de Skandinavische thriller

Arnaldur Indridason is IJslander, schrijft spannende thrillers in de traditie van de hedendaagse spanningschrijvers waarvan wij aannemen dat die namen wel bekend zullen zijn. Indridason won twee keer de Martin Beck Award en dit is de belangrijkste prijs voor de beste thriller in Noord-Europa. Wereldwijd vonden al meer dan zes miljoen boeken van zijn hand de weg naar de lezer.

Het grafteken is de titel van één van zijn eerdere boeken en dit ongemeen spannende boek geven wij gratis weg aan de ware liefhebber. Let wel, de voorraad is beperkt en op een gegeven moment is de bodem van de doos in zicht. Wees er dus snel bij en vraag ernaar in onze winkel.

De inhoud:

 

Op het met bloemen opgemaakte graf van de IJslandse vrijheidsstrijder Jón Sigurðsson wordt het naakte lichaam van een meisje gevonden. Waarom juist hier? Erlendur en zijn collega´?s staan voor een raadsel. Het slachtoffer was verslaafd aan heroïne. Dus beginnen Sigurður Óli en Elínborg hun onderzoek in het drugsmilieu. Een spoor leidt naar de Westfjorden van IJsland, waar Jón Sigurðsson vandaan kwam. Bestaat er een verband? Het oplossen van deze zaak wordt pas echt delicaat als blijkt dat ook kopstukken uit de economische wereld tot de verdachten behoren.

Valt Het grafteken in de smaak, probeer dan eens deze titels voor slechts €10,00


 


Boek van de Week

Elke week publiceert Het Nieuwe Stadsblad een boek dat die week door ons is gelezen. Afwisselend zijn deze bijdragen van Gerben of Ruud. Wij vangen steeds vaker op dat deze stukjes gretig gelezen worden en menigeen op het spoor zet van een lekker boek waar de blik niet meteen op gevallen zou zijn.
De voorlaatste tip was afkomstig van Gerben en betrof Schitterende ruïnes van Jess Walter. Lees hier een uitgebreider verslag van het boek. Afgelopen woensdag vroeg Ruud aandacht voor Kroniek van Perdepoort van de Zuid-Afrikaanse schrijfster Anna Louw. Ook van dit prachtige boek bestaat een uitgebreidere beschrijving.


CD van de Maand

De keuze voor deze CD ligt, zo voor de paasdagen, voor de hand. Het is een prachtige uitvoering van de Matthäus Passion o.l.v. dirigent Ton Koopman m.m.v. De Nederlandse Bachvereniging, het Sacramentskoor Breda, het Amsterdam Baroque Orchestra en onder andere de solisten Guy de Mey (tenor), Peter Kooij (bas), Barbara Schlick (sopraan).

De box bevat drie CD's en de prijs is slechts € 14,95 (i.p.v. € 19,95).


De CD-top-10

Iedere maand hebben wij een nieuwe klassieke top10.
Deze top10 is op onze website te bekijken.

  1. Marcel & Ursula Worms — Baltic Souls
  2. Remy van Kesteren — Memento
  3. Jonas Kaufmann — Die Winterreise
  4. Milos Karadaglic — Aranjuez
  5. Valentina Lisitsa — Chasing Pianos
  6. Midzomernachtdroom — Verteld door Hadewych Minis
  7. Pergolesi — Stabat Mater
  8. Martha Argerich & Claudia Abbado — Mozart Piano Concertos 20&25
  9. Philippe Herreweghe — Die Jahreszeiten
  10. Palestrina — Lamentationes Hieremiae 

 


Wat wij verder nog gelezen hebben

Klik op de onderstaande afbeeldingen voor een uitgebreide bespreking

               


 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter