Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief augustus 2017 Verueno, Golden Earring, etc.

Nieuwsbrief augustus 2017 Verueno, Golden Earring, etc.

Verueño Wereldmuziekfestival zaterdag 2 en zondag 3 september.

Komende zaterdag en zondag is het weer tijd voor Verueño. En natuurlijk zijn wij er ook weer bij. Met een boekenkraam gevuld met nieuwe titels, mooie aanbiedingen en leuke cd's.

Verueño is een tweedaags, vrolijk wereldmuziekfestival in het Julianapark, vol sprankelende muziek, film, dans, poëzie en beeldende kunst uit verschillende windstreken voor jong en oud.

Met op zaterdag 2 september:

Louisiana driegangen menu met Jazzy southern state music en een prachtige wereldmuziekfilm.

Zondagmiddag 3 september: Caroline Hartman, Siembra, Leadbeaters en Nusodia.

U bent van harte welkom!

Kijk voor meer informatie op www.verueno.nl

 

 

 

 

 


Vrijdag 8 september Golden Earring-fans opgelet!

 

Maarten Steenmeijer is behalve hoogleraar Spaanse taal en cultuur ook een groot bewonderaar van Golden Earring. De getuigenissen hiervan zijn aan het papier toevertrouwd; van zijn hand verschenen over de meest bekende rockband van Nederland Golden Earring: rock die niet roest en onlangs Golden Earring in 50 songs. Dit laatste boek draagt als ondertitel 'biografie van een band'. Aan de hand van vijftig songs leidt Steenmeijer ons niet alleen langs monsterhits als Radar love en When the lady smiles, maar schenkt hij ook aandacht aan minder bekende songs. Met elkaar vertellen deze liedjesverhalen de geschiedenis van Golden Earring.

Vrijdag 8 september vertelt Maarten Steenmeijer over Golden Earring. Hoe krijgen ze het voor elkaar om al meer dan 55 jaar, bijna in ongewijzigde samenstelling, bij elkaar te zijn? Welke Earring-songs zijn door andere bands gecoverd? Mede aan de hand van een aantal clips brengt hij minder bekende aspecten uit de lange carriere van de Haagse groep voor het voetlicht.

Bezoekers kunnen meedoen aan een quiz en daarmee  kans maken op een gesigneerd exemplaar van het boek.

Vrijdag 8 september aanvang 20 uur

entree € 5,00


Vrijdag 8 september Marco Beasley in 't Huis te Poort

LE DUE RADICI – NOG ENKELE KAARTEN BESCHIKBAAR

Marco Beasley is zonder twijfel een van de belangrijkste smaakmakers in de wereld van de oude muziek. Met zijn volkomen natuurlijke manier van zingen slaat hij al jaren moeiteloos een brug tussen de ‘officiële’ gecomponeerde muziek en de volksmuziek. Zijn fantastische cd-opnamen weten dan ook moeiteloos hun weg te vinden naar een publiek dat veel breder is dan dat van de traditionele liefhebbers. Wie Marco Beasley hoort, begrijpt dat de hedendaagse singer-songwriter in een traditie staat van vele eeuwen.
Het heeft hem terecht een sterrenstatus opgeleverd, maar gelukkig is hij zich nooit als zodanig gaan gedragen. Hij voelt zich het prettigst op kleine locaties waar zijn muziek het best tot haar recht komt. Het is dan ook minder vreemd dan het lijkt dat zijn nieuwe programma Le Due Radici op zo’n bescheiden plek als ’t Huis te Poort’ zijn première beleeft.
In Le Due Radici gaat Beasley, die onlangs zijn 60ste verjaardag vierde, terug naar zijn Italiaans-Engelse wortels en vertolkt liederen die dateren van de 15e tot de 20e eeuw. Natuurlijk ligt de nadruk op de oude muziek – Monteverdi, Merula, Purcell, ze komen allemaal aan bod – maar opmerkelijk genoeg wordt ook werk gespeeld van Steve Winwood en Nick Drake.
Marco Beasley wordt begeleid door Stefano Rocco op aartsluit en barokgitaar.

Er zijn nog enkele kaarten à € 30,-- beschikbaar.

Reserveren via advanderkouwe@gmail.com

www.thuistepoort.nl


Piet Paaltjens Parade

​ 

Schiedam eert melancholische dichter met dertiendaags festival

 

Een romantisch festival met een donker randje. 150 jaar geleden werd dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ uitgegeven in Schiedam. De schrijver? Dat was de mysterieuze Piet Paaltjes; het alter ego van de dichter en predikant François HaverSchmidt. De Bibliotheek Schiedam eert hem van 20 oktober t/m 1 november met een groots festival. Hoogtepunt is de limited edition CD i.s.m. Excelsior Recordings en grote Nederlandse artiesten.

 

Piet Paaltjens Parade

Duik van vrijdag 20 oktober t/m woensdag 1 november in het leven van Piet Paaltjens. 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ uitgegeven bij Drukkerij en boekhandel Roelants in Schiedam. Paaltjens is het alter ego van de droefgeestige dichter en predikant François HaverSchmidt (1835-1894). De Bibliotheek Schiedam en haar partners pakken dit jubileum aan om de schrijver dertien dagen lang te eren met een divers festivalprogramma. Van het onthullen van het muurgedicht en het voorlezen van gedichten op zijn graf tot een wandeling in de stad en lezingen in zijn voormalig woonhuis en de drukkerij waar de bundel werd uitgebracht. Festivalhart is De Korenbeurs: de eerste groene bibliotheek van Nederland. Een monumentaal pand in historisch Schiedam met een binnentuin dat uitkijkt op het woonhuis van François HaverSchmidt.

 

Het volledige festivalprogramma staat in september online op www.pietpaaltjensparade.nl.

Album i.s.m. Excelsior Recordings
Hoogtepunt van de Piet Paaltjens Parade is de samenwerking met platenlabel Excelsior Recordings. Bekende Nederlandse artiesten, waaronder Aafke Romeijn, The Kik en Freek de Jonge, namen in Schiedam een album op met gedichten van Piet Paaltjens. Geïnspireerd door het werk van 150 jaar geleden en de bijzondere locatie ontstonden opnieuw (on)wereldse parels. De opnames vonden plaats in de voormalige Drukkerij en Boekhandel Roelants aan de Lange Haven in Schiedam. De huidige bewoners hebben speciaal voor dit doel hun huis opengesteld. Het album verschijnt in gelimiteerde oplage en is vanaf 20 oktober online en via diverse verkooppunten te koop. Adviesprijs van de CD is € 18,67. Een bijzonder bedrag: 1867 staat voor het jaar waarin ‘Snikken en Grimlachjes’ voor het eerst verscheen.


Boekentip: J.P. Delaney - Het vorige meisje

Na een traumatische gebeurtenis is Jane, samen met haar partner Simon, toe aan een nieuwe start. Ze komen terecht in een bijzonder gebouw en Jane valt direct voor de aantrekkelijke architect daarvan. Om in aanmerking te komen voor de woning moesten ze aan een aantal vreemde regels voldoen. Er mogen geen persoonlijke eigendommen worden meegenomen en huisdieren en kinderen zijn volstrekt verboden. Na enige tijd komt Jane er achter dat de vorige huurster Emma opvallend op haar leek, in het huis dood van de trap is gevallen en bovendien ook een relatie had met de architect. Terwijl Jane de waarheid probeert te achterhalen, volgt ze onbewust dezelfde bewegingen, neemt ze dezelfde beslissingen. En ervaart ze dezelfde angst als het vorige meisje.

Een meeslepende en verrassende thriller waaruit blijkt dat minimalisme ook niet alles is.

Uitgeverij Cargo

Vertaling: Caecile de Hoog

Pagina's: 398

Prijs: €19,99

Beoordeling: 8

 


Recente boekbesprekingen


Recente CD besprekingen


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter