Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief Boekenweek 2016

Zaterdag 19 maart - Boekenweekavond (Laatste kaarten)


Aanstaande zaterdag (19 maart) vindt onze Boekenweekavond plaats. 
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar.

Vorig jaar was de eerste keer dat wij als afsluiting van de boekenweek een literaire avond met diner organiseerden en dat is ons en onze klanten zo goed bevallen dat we dat succes dit jaar over willen doen. Het thema van de boekenweek is Duitsland en de avond zal gaan over Burenruzies, Niederlieder en Steenkolenduits. Dit onder het motto: Eins, zwei, drei... Lesen!

Reinhard Wolff is schrijver van de boeken: Lass mal sitzen en Es kommt wohl gut. De boeken die gaan over het steenkolenduits dat wij spreken als we oostwaarts gaan. Vaak zitten we er net naast met soms pijnlijke of hilarische situaties tot gevolg. Gelukkig bevat het boek genoeg tips om de (taal)problemen beter te vermijden.

Friedrich Hlawatsch is muzikant. Hij heeft elf Nederlandse liederen, echte klassiekers, vertaald in het Duits. Met verrassend goede resultaten! Van 'Mein flaches land' tot 'Twee motten.' Luisterplezier gegarandeerd en misschien kunnen we zachtjes meezingen…

Anton Dautzenberg is een maatschappelijk bewogen schrijver met publicaties van een divers karakter achter zijn naam. Hij debuteerde met de absurdistische verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten. De roman 'Extra tijd' is een mooie roman over een stervende vader en een zoon die dat leven probeert te rekken. Zijn laatste roman 'Wie zoet is' is een bijzondere ode aan alle mannen in het Sinterklaaspak, met een bijzondere spanningsopbouw en een aansprekend thema.

Natuurlijk serveren we op deze avond ook weer een 3-gangen diner!

De kosten voor de avond zijn €25, inclusief diner. We beginnen om 19.30 uur
Let op! Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar!


Lees meer

Woensdag 30 maart - Mirjam Veldhoven over hoogbegaafdheid en boeken


Woensdag 30 maart ontvangen wij Mirjam Veldhoven. Zij is de oprichter van Cleverbee, een Schiedams bureau dat kennis deelt met ouders met hoogbegaafde kinderen. In de boekhandel gaat zij uitleggen welke jeugdboeken ondersteunend zijn voor kinderen die een voorsprong hebben en wat er verder over gelezen en geleerd kan worden. Elke leeftijdsgroep komt aan bod. 
Kijk voor meer informatie op www.cleverbee.nl

Aanvang: 20:00 uur
Toegang is gratis. Graag van tevoren een kaartje afhalen in de boekhandel


Lees meer

Vrijdag 8 april - Een avond over The Beatles / Oproep voor muzikanten


Vrijdag 8 april ontvangen wij Theo Hendriks, schrijver van het originele boekje Het plakboek van De Beatleszusjes. Hendriks (1959) werd geboren in Utrecht en groeide daar op met zijn drie zussen … en droomde over een carrière als zanger van de Beatles. Maar dat zat er niet in! Wat hij wel is geworden, buiten het uitoefenen van het vak elektrotechnisch ingenieur, is verhalenverteller. Vooral over zijn drie zussen die allemaal Beatlegek waren.

Loes, Joke en Riet zijn drie zussen van in de zestig. Ooit vielen ze als een blok voor de muziek en de charmes van John, Paul, George en Ringo. Op een stralende lentedag reizen ze vol goede moed en met al die Beatles-hits in hun hoofd naar het Beatles Museum in Alkmaar om er nog één keer de tijd van hun leven te hebben.

Het plakboek van De Beatles-zusjes is naast een hartverwarmend verslag van dit bijzondere dagje uit een reis terug naar de jaren zestig. Een Beatles-bijbeltje vol foto’s, knipsels, songteksten en hartenkreten, dat de Hollandse Beatlemania op intieme wijze tot leven wekt. Bedoeld voor al die meisjes van toen, die er van droomden om ooit met hun favoriete Beatle te trouwen.

De avond vangt aan om 20 uur en voor de pauze vertelt Theo Hendriks over Het plakboek, tussendoor draait hij singletjes op vinyl op een meegebrachte platenspeler.

Na de pauze is het podium voor (amateur)muzikanten die het leuk vinden iets van The Beatles te spelen. De eerste aanmelding hebben wij al binnen! Voel je je aangesproken iets te laten horen in onze boekhandel stuur dan een emailbericht of pak de telefoon.

De entree bedraagt € 5,00

meer info – www.beatleszusjes.nl


Lees meer

Boekentips

 

Lize Spit, amper 28 jaar, afkomstig uit Vlaanderen en woonachtig in Brussel daalt met een harde klap neer in de literaire Lage Landen. Het Smelt is een debuut dat nagalmt en natrilt en dat onthutst en verbaast (sowieso vanwege het virtuoze taalgebruik van mejuffrouw Spit).
Het begint al meteen in het eerste hoofdstuk waarin de vader van Eva – zij is de verteller- in zijn werkschuur laat zien dat daar een strop hangt. De boodschap lijkt te zijn dat die daar hangt voor iedereen die daar zijn hoofd maar in wenst te steken. Je houdt je hart al vast; zal die strop een rol gaan spelen?

De hele recensie lezen? Klik hier

Philip Dröge onderzoekt het merkwaardige verhaal achter Moresnet.
Moresnet was van 1816 tot 1920 een minilandje aan onze zuidgrens, dat van het Drielandenpunt een Vierlandenpunt maakte. Het ontstond na de val van Napoleon. Tijdens de Conferentie van Wenen werden de afspraken en nieuwe grenzen 'met een dik potlood' vastgelegd en al snel ontstond er tussen Nederland (dat toen uitgebreid was met België) en Pruisen een conflict over de waardevolle zinkmijn, precies op de nieuwe grens. De grenzen werden vastgesteld, alleen over het gebiedje rond de mijn zou later een beslissing vallen. Dat later duurde uiteindelijk honderd jaar.

Klik hier om de hele recensie te lezen.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter