Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief december 2018: afscheid Ruud en Anja, Nou, dag dan

Nieuwsbrief december 2018: afscheid Ruud en Anja, Nou, dag dan

Zaterdag 29 december afscheid Ruud en Anja

 

 Lieve mensen, 

Aan alle mooie dingen komt op een moment een einde. Niets duurt eeuwig. 
Per 1 januari 2019 is boekhandel Post Scriptum niet meer de winkel van                  
Ruud en Anja Aret. 
Eind 1980 trad Ruud in dienst van Mercurius b.v. en vanaf 
1 juni 2001 namen wij de boekhandel over. 
Wij kijken terug op de mooie tijd die achter ons ligt 
en die wij altijd zullen koesteren! 

Zaterdag 29 december 2018 is de laatste dag die wij samen 
doorbrengen in de boekwinkel 
en wij stellen het op prijs dat moment met familie, vrienden, 
klanten en relaties samen te zijn. 
Vergeet niet: december is een feestmaand, dus wij 
verwachten tussen 16 en 18 uur blije gezichten. 
Glazen zullen gevuld klaar staan. 
Hapjes de eerste honger verdrijven. 
Jullie aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. 
Het gastenboek wacht op mooie anekdotes . 

December 2018 


Nou, dag dan

Na de vorige succesuitgave van Ruud Goed bezig, verhalen uit het boekenvak met illustraties van Sjef Henderickx opnieuw een boek. Deze bundel Nou, dag dan is geschreven ter afsluiting van zijn carrière als boekhandelaar.
In Nou, dag dan beschrijft Ruud zijn jeugd en eerste kennismaking met boeken, herinneringen en anekdotes uit het vak. Verhalen geschreven met liefde voor het vak maar vooral met veel liefde over en voor mensen die Ruud en Anja in hun winkel mochten ontvangen.


Nou, dag dan is vanaf zaterdag 8 december te koop voor € 10,--


Zondag 16 december Onverwachte Ontmoetingen

 

                                                                                                       
Hoe goed ken jij de buren? Weet jij wat er gebeurt achter de gevels? Een spannende safari door de wijk, op zoek naar verhalen van bijzondere Schiedammers.

De cultuurscouts van Mooi Werk organiseren, in samenwerking met pioniers en ambassadeurs in de wijken, Onverwachte Ontmoetingen in verschillende Schiedamse wijken. Voor bewoners uit Kethel en andere nieuwsgierige Schiedammers. Laat je verrassen door intrigerende gebeurtenissen op nog onontdekte plekken. Een culturele, culinaire en kunstzinnige activiteit op de zondagmiddag.
De safari eindigt bij ons in de boekhandel.

Zondag 16 december  14.00 – 16.00 uur

Aanmelden via post@stichtingmooiwerk.nl
Meer informatie : www.stichtingmooiwerk.nl
Deelname is gratis

                                                 

 


Zondag 23 december geopend.

                                                                                        Zondag 23 december zijn wij extra open van 11.00 – 16.00 uur.


zondag 9 december Lunchlezen met Jaap Robben

 

Na het grote succes van Birk - de roman uit 2014 die inmiddels 14 drukken beleefde- verdiende Jaap Robben een optreden bij onze boekhandel. Het was lang wachten op een opvolger en nu Zomervacht er is, ligt een tweede uitnodiging in de lijn van de verwachting. Zijn nieuwe roman is het ontroerende verhaal van Brian, een dertienjarige jongen die woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken?
Aanvang: 12:00 uur
Entree: € 8,50 inclusief een lichte lunch
 

 


Donderdag 13 december - Adriaan van Dis te gast in Literair Café

 

Op het laatste Literair Café van dit jaar is schrijver en televisiepersoonlijkheid Adriaan van Dis onze gast. Dit keer niet op de laatste donderdag van de maand, maar op 13 december. Van Dis zal voorlezen uit zijn werk en in gesprek gaan met de zaal.
 
Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle Op oorlogspad in Japan. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek. Begin 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind 2007 Leeftocht, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit. November 2011 publiceerde hij Stadsliefde, waarin Parijs centraal staat. November 2014 verscheen de roman Ik kom terug en in 2017 zijn jongste boek In het buitengebied. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Donderdag 13 December 2018,
In de bibliotheek in De Korenbeurs |
Van 20.00 Tot 22.00 Uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek En van het Literair Gezelschap Schiedam). Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de bibliotheek en bij ons. Wij zijn natuurlijk aanwezig met een boekentafel.


Vrijdag 14 december - Jezus vierde zelf geen Kerst - Klaartje van Veldhoeven en het Rembrandt Frerichs Trio

Kerst: gezellig samen eten, sfeervolle kaarsje en een feestelijk versierde kerstboom. Maar wat valt er ook alweer te vieren en doen ze dat op andere plekken in de wereld ook? Nienke de la Rive Box – bekend van ‘Het Klokhuis’ – vertelt het allemaal en neemt ons mee op een lichtvoetige muzikale reis, samen met sopraan Klaartje van Veldhoven, Emma Rekers, het Rembrandt Frerichs Trio én een klein kinderkoor.
Twee jaar geleden beleefde deze fantastische familievoorstelling de première en was toen ook al te zien in ’t Huis te Poort. Omdat er weer een verse generatie kinderen is, is een reprise de moeite waard en we weten nu al dat heel veel mensen gráág een tweede keer komen kijken naar de geheel vernieuwde versie van deze vrolijke kerstvertelling, waarbij de acteurs musici zijn en andersom. Klassieke muziek mengt zich moeiteloos met jazz en muziek uit het Midden-Oosten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar leuk voor alle leeftijden. Na afloop patat!
Volwassenen € 12,50 / Kinderen onder begeleiding gratis

Kaarten zijn natuurlijk te koop bij boekhandel Post Scriptum

www.thuistepoort.nl

Foto: Mark Engelen


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter