Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief december

2015Wat is er mooier dan op de laatste dag van het jaar nog een nieuwsbulletin van de boekhandel te mogen ontvangen?
De eerste mededeling is natuurlijk dat al onze medewerkers jullie een fijn, maar bovenal veilige overgang naar 2015 wensen en dat dit jaar er één mag worden van voorspoed, gezondheid en stapels lekkere boeken!

Na een drukke periode van adviseren en inpakken en daarna ruilen, richten wij ons geheel op het nieuwe jaar. Met fris gemoed! En dit als reminder: zondag vindt de eerste activiteit van het verse jaar in onze winkel plaats. Wij gaan Lunchlezen met Annegreet van Bergen, de schrijfster van het succesboek Gouden jaren. Het boek dat sinds verschijnen niet meer uit de vaderlandse top-10 is verdwenen.

Lees hier meer over de inhoud. Om meer te weten over Annegreet, klik hier.

 


Wijziging in het programma van Lunchlezen

Als het goed is dan is volgende bericht al bij jullie binnengekomen. Rosita Steenbeek heeft haar boek over haar grootmoeder Rose nog niet kunnen voltooien. Het verschijnen staat gepland op april , mogelijk zelfs in mei. Wij hebben Rosita gemeld dat wij niet willen afzien van haar bezoek aan onze winkel, echter kunnen wij jullie op dit ogenblik geen nieuwe datum aanbieden. Reeds aangeschafte toegangskaarten blijven geldig en mocht de uiteindelijke datum niet schikken, dan nemen wij de kaarten terug.


Lunchlezen zondag 1 maart

1 Maart zou de zondag zijn waar grootmoeder Rose tot leven zou zijn gebracht en wij denken in Philip Snijder een vervanger van formaat te hebben gevonden die de lentemaand bij uitstek een spetterend begin kan bezorgen. 

philip snijderPhilip Snijder (1956) debuteerde in 2007 overtuigend met Zondagsgeld, dat genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs en inmiddels elf keer is herdrukt. In 2011 verscheen de roman Retour Palermo, in 2012 gevolgd door Het geschenk. Dit jaar verscheen zijn nieuwe boek De volcontinu.

Een jongetje van tien is getuige van de commotie rond de geboorte van zijn zusje; een zestienjarige jongen blowt zich de psychose in; een vijftigjarige man wordt verantwoordelijk voor het levenseinde van een verre neef. De mannelijke philip snijdersik-figuur in De volcontinu duikt weliswaar op in verschillende levensfasen, maar is steeds een buitenstaander wiens gevoelswereld en wijze van observeren verwant zijn aan die van de naamloze verteller uit Zondagsgeld, Retour Palermo en Het geschenk - boeken die vooral spelen in de kinderjaren en vroege volwassenheid.
In De volcontinu staan ervaringen centraal die onuitwisbare sporen nalaten in de persoonlijkheid van deze ik. Philip Snijder excelleert ook hier in geestig-pijnlijke en scherpe momentopnames van een leven aan de zijlijn.

Lees hier het artikel uit de volkskrant van zaterdag 27 december.

Wil je meer weten over Philip Snijder, kijk dan aanstaande zondag naar Vpro Boeken waar hij met Wim Brands in gesprek gaat over zijn boek De volcontinu. Beter is om het achteraf te bekijken via 'uitzending gemist', je moet immers op tijd zijn voor de lunch met Annegreet van Bergen.

Onze vaste gasten die inmiddels een passe-partout of een losse kaart voor 1 maart in bezit hebben., bieden wij de lezing van Snijder aan voor slechts 5 euro.


Het volledige programma van Lunchlezen 2015

Het volledige programma Lunchlezen ziet er als volgt uit:

4 januari - Annegreet van Bergen over Gouden Jaren
1 februari - Ernest van der Kwast over De IJsmakers
1 maart - Philip Snijders over De Volcontinu
april/mei - Rosita Steenbeek over Rose


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter