Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Duplicaat van Duplicaat van Nieuwsbrief Frans Verhagen over Amerika, BookStoreDay en meer.

Bookstore Day - 14 april

Vanavond - 13 april - Frans Verhagen over Amerika, Trump, Lincoln & Founding Fathers

 

Vanavond, vrijdag 13 april, ontvangen wij in onze winkel Amerika-deskundige Frans Verhagen. Hij is journalist en heeft een lange ervaring als Amerikakenner. Ondertussen heeft hij meer dan 10 boeken over Amerika geschreven. Dit jaar verscheen Begrijp jij Amerika nog?, een rondleiding door het Amerika van Donald Trump én van Barack Obama.
Vorig jaar publiceerde hij Geschiedenis van de Verenigde Staten. Een omvangrijk overzicht van vier eeuwen Amerikaanse geschiedenis. Van de Pilgrim Fathers tot de American Century, van Nieuw-Amsterdam tot New York en van George Washington tot Donald Trump. Bij het laatste item komt Verhagen tot de conclusie dat dit meer een logische ontwikkeling is dan een ontzettende verrassing.

De lezing van Frans Verhagen vangt aan om 20 uur.
De entree bedraagt 5 euro.


Zaterdag 14 april BookStoreDay

 

BookStoreDay is een dag waarop de boekhandel de boekhandel viert en met maar één doel: de klant te verrassen, te plezieren en te bedanken. Allemaal redenen om ons wederom aan te melden als een van de 150 boekhandels, verdeeld over geheel Nederland. Zaterdag 14 vieren wij met onder andere Pieter Wierenga, Han van der Horst, Yaël Vink, Rob Snijders en een wijnproeverij. Kijk voor het volledige programma op www.postscriptum.nl


Woensdag 25 april - boekpresentatie Jaap Pegtel - Cassie en de Elfenkoningin

  

Woensdag 25 april presenteert de Schiedamse schrijver Jaap Pegtel zijn tweede jeugdboek Cassie en de Elfenkoningin. Zijn eerste boek met dezelfde Cassie als hoofdpersoon is goed ontvangen bij de Schiedamse jeugd van negen jaar en ouder. 

In het nieuwe boek heeft Cassie speciale gaven en de Bosgeest Franca wil haar helpen hier goed mee om te gaan. Wanneer blijkt dat Franca een tweeling heeft die ontvoerd is, zet Cassie alles op alles om de tweeling te redden en de man van Franca te vinden. 
De presentatie begint om 14 uur en is gratis bij te wonen.

Cassie en de Elfenkoningin  kost € 13.50.

 


Vrijdag 27 april - Koningsdag 2018

Tijdens Koningsdag zijn wij natuurlijk gewoon geopend.
Tussen het zaklopen, Oranjebitter drinken en de vrijmarkt afstruinen bent u tussen 9.00 uur en 14.00 uur van harte welkom!


zaterdag 28 april - Signeeractie Tim van Veelen

Zaterdag 28 april is oud-Schiedammer Tim van Veelen terug in zijn oude omgeving. De reden van zijn bezoek aan Post Scriptum is zijn boek Zij die stierven voor vrede. Het is een zoektocht naar het oorlogsverleden van zijn overgrootvader die in en rond Zutphen als oorlogsheld te boek staat. 
Tim signeert zijn boek tussen 14 en 16 uur.

Tim van Veelen werd in 1992 geboren in Schiedam en woonde daar 14 jaar in de buurt van Kethel, een wijk met een lange geschiedenis. Sinds 2007 woont hij in het Achterhoekse dorpje Zelhem, maar zijn Schiedamse roots (en het Schiedamse accent) is hij nooit kwijt geraakt. Hij volgde in Doetinchem een opleiding tot administratief medewerker, maar zijn persoonlijke missie bleek op een totaal ander vlak te liggen. Enige tijd na zijn verhuizing naar de Achterhoek ontdekte hij namelijk dat zijn overgrootvader In Zutphen nog ieder jaar wordt herdacht als oorlogsheld. Zijn familie werd uitgenodigd voor de herdenkingen hij raakte gefascineerd door het verhaal achter het oorlogsmonument. Tijdens de herdenking in 2014, nu vier jaar geleden, besloot hij er een boek over te schijven. Hij wilde niet alleen het verhaal van zijn overgrootvader uit de vergetelheid halen, maar ook dat van de negen andere helden die op 31 maart 1945 op de IJsselkade in Zutphen werden geëxecuteerd. Hij deed drie jaar onderzoek, sprak de laatste ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog, en schetste hiermee een treffend beeld van de nadagen van de oorlog. Met dit boek Zij die stierven voor vrede hoopt Tim ook andere jonge mensen te inspireren om ook de (oorlogs)verhalen van hun grootouders op te schrijven. 

Zij die stierven voor vrede kost € 16,95. 

 

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter