Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief januari

Zondag 10 januari - Lunchlezen met Mohammed Benzakour

Een heerlijk maatschappelijke satire. Die schreef Mohammed Benzakour (1972) dit jaar met De koning komt. Moebdi verlaat Nederland om in zijn geboortestreek op zoek te gaan naar een bruid. Hij is een goede partij en huwbare meisjes zijn er genoeg. Maar op deze doldwaze zoektocht gaat alles mis wat mis kan gaan. Hoffelijkheid en fatsoen verliezen het altijd van zijn lust en droombeelden als Moebdi meisjes benadert. Niet alleen de vergeefse queeste naar de ware ontmoedigt hem, ook raakt hij mistroostig door de zwendel en lelijkheid om hem heen, ondanks alle kluchtige vrolijkheid van de mensen. Moebdi vindt troost en kameraadschap bij een bijzondere ezel waarmee hij het liefst de bergen in trekt. Toch geeft hij niet op. Ergens wachten het geluk en de liefde. De koning komt is een rauwe, tragikomische roman over de absurditeit van het bestaan, en de vaak hilarische botsingen tussen moderniteit en de primitieve beschaving. Het is een ode aan schoonheid en romantiek in een gure wereld. Mohammed Benzakour is in Marokko geboren en is naast schrijver ook columnist, journalist en imker. Als eigenzinnig opiniemaker brengt hij regelmatig kwesties op het breukvlak van cultuur en religie aan de orde.

Klik hier om meer te lezen over Mohammed Benzakour
Ruud las het boek De Koning Komt en schreef een recensie.

Aanvang 12:00 uur
Toegang €7,50 (incl. lichte lunch)


Verdere programma van Lunchlezen

De laatste twee data van Lunchlezen om in jullie agenda te noteren zijn: 7 februari en 6 maart. Dan komen achtereenvolgens Elvis Peeters en Fik Meijer op bezoek om te spreken over hun recent verschenen boeken. De voorverkoop loopt al goed, dus aarzel niet om alvast een kaartje te kopen!

       


't Huis te Poort ontvangt Nicolien Mizee en Marieke Grotenhuis

Vrijdag 15 januari zullen Nicolien Mizee en Marieke Grotenhuis 't Huis te Poort betreden. Hilarisch, vilein en met gebruik van prachtige zinnen, fileert Nicolien Mizee (1965) in haar laatste romans ‘En toen kwam moeder met een mes’ en ‘De halfbroer’ het leven van een keurige maar excentrieke Haarlemse familie.
Haar moeder – die vermoedelijk model heeft gestaan voor de moeder in Mizee’s romans – zei ooit tegen een vriendin: ‘Mijn kinderen mogen helemaal zelf weten welk instrument ze later gaan bespelen. Nou ja, ze snappen natuurlijk zelf wel dat ze niet met een trekharmonica moeten komen aanzetten.’
Marieke Grotenhuis (1981) is misschien wel de beste accordeonist van het land, en onvermoeibaar ambassadrice voor dit instrument. Ze speelt zeer uiteenlopend repertoire met talloze internationale orkesten en ensembles. Diverse composities werden door vooraanstaande componisten voor haar geschreven. En wie haar ooit Bach heeft horen spelen zou bijna denken dat zijn muziek voor de accordeon bedoeld was… Het is dan ook geen toeval dat Grotenhuis sinds 2015 artistiek directeur is van het Bachfestival Dordrecht.
De door ’t Huis te Poort geïnitieerde gelegenheidscombinatie van Mizee en Grotenhuis zal ongetwijfeld een memorabele avond opleveren. 

De aanvang is 20.15 uur. Voorverkoop: 12,50 Euro, Zaalverkoop: 15,00 Euro, CJP 2,50 Euro korting. De kaarten zijn ook bij ons in winkel te koop en wij zullen op de avond zelf aanwezig zijn om De halfbroer te verkopen.


Nieuwe Mandala Kleurcreaties in de Bibliotheek

Boekpresentatie door Greetje Molenaar op vrijdag 22 januari 2016, 15:30 uur tot 16:30 uur in de Korenbeurs, georganiseerd door de Bibliotheek.

Greetje Molenaar werkt al twintig jaren met mandala's en is auteur van een groot aantal boeken op dit gebied. Mandala is een woord uit het Sanskriet, een oude oosterse taal, en het betekent 'cirkel' of 'bewustzijn'. 

Greetje vertelt tijdens haar presentatie hoe haar nieuwste boek tot stand is gekomen, voortkomend uit haar jarenlange ervaring met Mandala tekenen. Het boek Nieuwe Mandala Kleurcreaties is het negende boek van Greetje Molenaar dat uitgebracht wordt.

In dit boek wordt een nieuwe ingang tot het werken met mandala’s aangeboden: twee basismandala’s met hetzelfde onderwerp. Verder vertelt zij over het werken met zenstructuren en de korte verhalen die haar persoonlijke ervaringen bij iedere mandala vertolken. Kortom, een compleet boek met uitleg, persoonlijke verhalen en natuurlijke mandala’s voor zowel de beginnende als gevorderde mandalatekenaar.  Na afloop is er de mogelijkheid vragen te stellen en het boek te kopen. De toegang is gratis.

 

De presentatie van dit boek valt in de Maand van de Spiritualiteit. Deze loopt van vrijdag 15 januari t/m 14 februari 2016. Het essay voor de  Maand van de Spiritualiteit 2016 wordt geschreven door Ben Tiggelaar. De Maand heeft als thema Werk in Evenwicht. 


Het nieuwe dagboek van Hendrik Groen

We hebben velen van jullie warm gemaakt voor Pogingen iets van het leven te maken, het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83¼ jaar. We verkochten stapels van dit humoristisch en ontroerend boek. Gelukkig komt er nu een nieuw dagboek! Het gaat Zolang er leven is heten, het verschijnt 27 januari en jullie kunnen er nu alvast op intekenen.  Het boek kost €19.99 en voor elke reservering doneert de uitgeverij €1 aan ouderenstichting De Tijdmachine. Een extra reden om dit te doen, want iedereen wil natuurlijk lezen hoe het verder gaat met Hendrik.


Antiquarische aanbieding

Voor alle liefhebbers van boeken over Schiedam hebben we nu een mooie aanbieding: op elke aanschaf van antiquarische boeken met een totaalprijs boven de €15 krijg je 25% korting. Dus kom bij ons je verzameling verder aanvullen of maak er juist een mooi begin mee. Profiteer snel!


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter