Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief januari 2017

Nieuwsbrief januari 2017

Vrijdag 20 januari Muzikale lezing Auke Hulst

 

Met En ik herinner me Titus Broederland heeft Auke Hulst – bekend van de autobiografische roman Kinderen van het Ruige Land – een intrigerende roman geschreven.

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf? Auke Hulst toont zich andermaal een meester in het oprekken van literaire grenzen en dringt hij diep door in de belevingswereld van jonge mensen die buiten de samenleving staan. 

 

aanvang 20.00 uur — entree € 5.00 (scholieren € 2,50)

 

 


Woensdag 25 januari Literair Café met Herman Brusselmans

Het eerste Literair Café, georganiseerd door het Literair gezelschap Schiedam, gaat knallend van start met de Vlaamse schrijver, dichter en columnist Herman Brusselmans. Het is de planning om in 2017 elke laatste woensdag van de maand een Literair Café te houden.

Dus kom op woensdag 25 januari 2017 om 20:00 naar de Bibliotheek in de Korenbeurs aan de Lange Haven 145. (zaal open om 19:30 uur).

Kaarten voor het eerste Literaire Café zijn verkrijgbaar in de Bibliotheek en bij boekhandel Post Scriptum voor € 10,00 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam).

www.literairgezelschap.nl

Woensdag 25 januari 2017

Entree €10,00


Geef mij maar een boek 2017

Geef Mij Maar Een Boek! Ieder jaar kiezen boekhandels een kroonjuweel uit de jeugdliteratuur. Dat boek wordt eenmalig uitgegeven als een prachtige paperback en is te koop voor een klein prijsje. De mooiste boeken komen zo binnen handbereik van kinderen, zodat zij een eigen boekenplankje kunnen aanleggen met toptitels uit de jeugdliteratuur.

Het eerste boek dat in februari 2016 in zo’n speciale editie verscheen, was Oorlogswinter van Jan Terlouw. Het was een daverend succes: we verkochten meer dan 1400 exemplaren.
Dit jaar wordt de actie voortgezet met Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Vanaf 10 februari is dit boek te koop voor slechts €2,00!

In 1991 was schrijver Jacques Vriens nog meester op een basisschool. Dat jaar stierf Anke uit zijn groep aan leukemie. Het heeft een aantal jaar geduurd voor Jacques Vriens eindelijk het boek kon schijven dat hij zelf ‘een bescheiden monumentje voor Anke’ noemde.


Zondag 12 februari - Lunchlezen met Kees 't Hart


Kees ’t Hart (1944) is al vanaf 1988 actief als schrijver en dichter. Na zijn laatste twee goed ontvangen romans Hotel Vertigo en Teatro Olimpico ligt vanaf half januari zijn nieuwste roman Wederzijds in de winkel. Dit gaat een eigentijdse roman worden die uit het leven gegrepen lijkt te zijn.

Overlast in de buurt, leuk is het niet. Vandalen bekladden muren met graffiti, buren maken na middernacht enorme herrie en kunstenaars steken op een schoolplein achter het huis regelmatig levensgevaarlijk hoge houtstapels aan. Wat doe je eraan? Niet veel, want de politie heeft het druk met ernstiger zaken. Een echtpaar in een grote stad gaat in zee met een organisatie die de oplossing lijkt te hebben gevonden. Ieder lid van de organisatie, die niet voor niets Wederzijds heet, moet af en toe helpen bij de overlastbestrijding. Het echtpaar raakt daardoor steeds meer verwikkeld in zaken waar het niets mee te maken wil hebben. Maar is het wel mogelijk om weer van Wederzijds af te komen?

 

Zondag 12 februari

Aanvang 12:00 uur

Entree: € 10,00 (inclusief een lichte lunch)


Boekbesprekingen

Een keuze uit de meest recente besprekingen;

 


Onze tips uit de CD Top 10.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter