Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief januari 2018 Joost de Vries, Leesclub, Boekenweekavond etc.

Nieuwsbrief januari 2018 Joost de Vries, Leesclub, Boekenweekavond etc.

zondag 11 februari - Lunchlezen met Joost de Vries

 

Joost de Vries (1983) is kunstredacteur bij De Groene Amsterdammer. In 2010 verscheen zijn spraakmakende debuutroman Clausewitz, die werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs; in 2013 publiceerde hij De republiek, waarmee hij de Gouden Boekenuil won, de belangrijkste literaire prijs van Vlaanderen, en nominaties binnensleepte voor onder meer de BNG Literatuurprijs en de Libris Literatuurprijs. Inderdaad een c.v. waar je leuke baantjes mee kunt scoren. Zijn nieuwe roman heet Oude meesters. De inhoud: Het grootste drama van de broers Sieger en Edmund van Zeeland is dat ze in de verkeerde tijd zijn geboren. Edmund zou anderhalve eeuw geleden op zijn best zijn geweest, toen je nog in je eentje een continent kon veroveren of de bron van de Nijl kon ontdekken. Nu reist hij van cruiseschip naar vijfsterrenhotel, dromerig op zoek naar iets betekenisvols. Pas als hij een vage, geladen vriendschap aangaat met zijn broers weggelopen vrouw Sarie, wordt hij uitgedaagd zijn bubbel te verlaten. Sieger leeft in zijn hoofd in de tijd dat de krant nog een Deftige Meneer was en journalisten nog vertrouwd werden. Als zijn krant aan de zoveelste populariserende restyling begint, besluit hij de grootste scoop van zijn carrière voor zich te houden. Ook als dat betekent dat hij alle veiligheidsdiensten en complotdenkers van Europa achter zich aan krijgt. Oude meesters schakelt speels van familiedrama naar satire, van thriller naar romance, terwijl zich een groots, enerverend verhaal ontvouwt over heerszucht en compassie, kennis en onvermogen, vertrouwen winnen en kwijtraken, en over het privilege van mannen die ervan uitgaan dat de wereld zonder meer van hen is – en de vrouwen die het daar niet direct mee eens zijn.

Lees hier de recensie van Gerben

zondag 11 februari 2018 aanvang 12 uur

entree € 8,00 (incl. lichte lunch)

 

.


woensdag 31 januari - Alain Clark en Loes Riphagen lezen voor

De bekende zanger Alain Clark vertelt zijn jonge zoon verhalen die hij zelf verzint. Het zijn grappige en korte voorleesverhaaltjes die nu bijeengebracht zijn in het boek Kat en Vis.

                                                                                          

Zij zijn beste vrienden en wonen samen in een huis. Vis woont in zijn kom op het tafeltje bij het raam en Kat ligt vaak in een hoekje van de kamer te slapen. Vis is nieuwsgierig en stelt Kat veel vragen over de wereld buiten zijn kom. Ze fantaseren samen over beroemd worden, vliegen naar de maan en nog veel meer…

Oud-Schiedammer Loes Riphagen maakte hier prachtige illustraties bij.

Woensdagmiddag 31 januari komen zij ter gelegenheid van de Voorleesdagen hun nieuwe boek presenteren in onze boekwinkel. Het wordt een speciale middag waar zij samen optreden en voorlezen.

De presentatie vangt aan om 14.00 uur en is gratis te bezoeken.

 


23 februari 2018 Leesclub over Meteoor van Karel Capek

Vorig jaar zijn wij gestart met de Post Scriptum leesclub. Twee sessies rond de Schwob-titels Kamp van Angela Rohr en De rode anjer van Elio Vittorini. Door de positieve reacties organiseren wij er dit jaar weer twee. Eén in het voorjaar en één in het najaar.

De eerste Leesclub is vrijdag 23 februari. We behandelen dan Meteoor van Karel Capek, een roman over wat we kunnen weten van een ander mens. Ook in het dagelijks leven een belangrijk idee.

De avond wordt ingeleid door vertaalster Irma Pieper die ook als gespreksleider optreedt.

Op onze website vindt u informatie over de schrijver Karel Capek en zijn boek Meteoor.

vrijdag 23 februari 2018

entree € 7,50 (incl. het boek Meteoor € 25,00), inclusief consumpties.

aanvang 19.15 uur.

Deze avond vindt alleen plaats bij minimale deelname van 6 personen.

 

  

 


Let op: datum Arthur Japin is verplaatst

Doordat Arthur Japin onverwacht rond 3 maart in het buitenland is, moeten we de lezing die hij over zijn laatste roman Kolja houdt, verplaatsen. De nieuwe datum is nu 25 maart. Mocht dat een probleem opleveren, neem dan contact met ons op.


17 maart Boekenweekavond vooruitblik

De Boekenweek 2018 vindt plaats van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart 2018. Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk. Tijdens de Boekenweek ontvangen klanten het gratis in de boekwinkel bij besteding van € 12,50 aan boeken. Het Boekenweekessay bij het thema Natuur wordt geschreven door auteur, politicus en natuurkundige Jan Terlouw.  Het essay is in de Boekenweek 2018, voor € 3,50 in de boekwinkel te koop. 

Boekhandel Post Scriptum viert de Boekenweek met een speciale Boekenweekavond op zaterdag 17 maart.

Gasten zijn : Middas Dekkers, Kees Moeliker en Eva Meijer

Onze huisartiest Hans Trompert is er natuurlijk ook weer bij en brengt een Special Guest mee.

Aanvang 20:00uur

Kaartjes zijn bij ons te koop voor €25.

Verdere informatie volgt zo snel mogelijk

 

 

 

 

 

 

 


9 februari Geef een (prenten)boek cadeau

Wat twee jaar geleden begon als eigenwijs boekhandelsinitiatief ‘Geef mij maar een boek’, met de uitgave van Oorlogswinter van Jan Terlouw voor 1 euro, heeft een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Die ontwikkeling heeft geleid tot een nieuwe naam voor zowel de actie ‘Geef mij maar een boek’ als ‘Ik wil een prentenboek’: de initiatieven gaan door onder de titel ‘Geef een boek cadeau’ en ‘Geef een prentenboek cadeau`.

Met de landelijke boekhandelsactie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ laten de boekhandels jongeren vanaf de peuterleeftijd kennismaken met de klassiekers uit de jeugdliteratuur. Ieder jaar stellen we twee klassiekers beschikbaar voor slechts 2 euro, zodat ieder kind een goed en mooi uitgevoerd eigen boek op zijn eigen leesplankje kan hebben staan. Waarom we dit doen? Om te laten zien hoe inspirerend het is verhalen te lezen en tegelijk om de leesvaardigheid te stimuleren.
 

Vrijdag 9 februari 2018 gaat de actie weer van start! Dit jaar is de klassieker Ronja de roversdochter van Astrid Lindgren ons actieboek voor de jeugd. En om alvast de datum te noteren: voor de kleintjes is vanaf dinsdag 3 april het zo geliefde Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram voor slechts 2 euro in de boekhandel verkrijgbaar.  


Vrijdag 19 januari Giardino Musicale in 't Huis te Poort

Giardino Musicale brengt een ode aan de muziek van de lage landen zoals die klonk in de Renaissance en de Barok. Er is natuurlijk aandacht voor de -relatief- grote namen als Sweelick en Van Wassenaar, maar daarnaast ook voor de muziek zoals die te horen was op markten en in herbergen. Als kers op de taart maakt Giardino Musicale een uitstapje naar de Nederlandse hedendaagse muziek, en laat horen hoe deze op historische instrumenten klinkt.

Vrijdagavond 19 februari

Aanvang 20:15 uur
€20,00 voorverkoop. Kaarten onder andere te koop bij boekhandel Post Scriptum.
www.thuistepoort.nl


Poëzie centraal in Literair Café

De laatste week van januari is Poëzieweek. De Poëzieweek gaat landelijk op 25 januari 2018 van start met Gedichtendag. Op dezelfde dag wordt het eerste Literair Café van 2018 gehouden, en hierin staat dan ook poëzie centraal. Dichter Ellen Deckwitz en Schiedamse woordkunstenaar Charlie Dichter treden op, en Charlie een clinic geeft in de pauze. Deelnemers kunnen hun tijdens de clinic gemaakte werk voordragen. Het Literair Café sluit af met een poëtisch muzikaal optreden van singer/songwriter Oliver Pech.

Het Literair Café is van 20.00 tot 22.00 uur in de  Bibliotheek in De Korenbeurs. De entree kost tien euro, maar  leden van de bibliotheek en van het Literair Gezelschap Schiedam krijgen € 2,50 korting. Scholieren met een C.J.P. pas betalen vanaf dit seizoen slechts € 5,00 !

Wij staan er natuurlijk met een boekentafel.

 

Kaarten zijn te koop bij de Bibliotheek en de Schiedamse boekhandels. Reserveren kan door een mail te sturen naar klantenservice@debibliotheekschiedam.nl 

Literair Café

Het Literair Café wordt in samenwerking met het in 2016 opgerichte ‘Literair Gezelschap Schiedam’ georganiseerd. Iedere laatste donderdag van de maand vindt het plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.

 

Woensdag 25 Januari 2018, 20.00 In De Bibliotheek In De Korenbeurs

€ 10,00 Voorverkoop /€ 2,50 Korting Voor Leden 


Een greep uit onze aanbiedingen

Een greep uit onze aanbiedingen van dit moment:
J.J. Voskuil, Ik ben ik niet van €29,90 voor €9,90
Douwe Draaisma, Ontregelde geesten, De dromenwever en Vergeetboek. Elk voor € 7,90

Nop Maas, Gerard Reve Kroniek van een schuldig leven, deel 1 en 2. Per set van €70,-- voor €25,--

 

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter