Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief juni - Uitverkoop, Schoolweekend, Boekentips

Uitverkoop

Vrijdagavond 27 juni is het weer de dag van het jaar dat klanten met volle boodschappentassen de boekhandel verlaten. Dan houden we namelijk onze uitverkoopavond. Alle boeken op de marktkramen buiten de winkel kosten €3,50 en gaat u er met vier exemplaren vandoor, dan betaalt u €12,50.

Daarnaast hebben wij weer een assortiment ramsj ingekocht dat tijdens de voorverkoopavond met 20% extra korting aan jullie aangeboden wordt. Deze aanbieding geldt alleen voor de avondverkoop die begint om 19.00 uur en duurt tot 20.30 uur.
Wij reserveren van tevoren geen boeken! Verder geldt: zolang de voorraad strekt.

Zaterdag 28 juni staan de kramen in het winkelcentrum en vindt de verkoop plaats tussen 9.00 en 15.30 uur. 

 


Catalogue of Japanese Prints De collectie van het Van Goghmuseum

japanse kunstHet Van Goghmuseum heeft bijna 500 unieke Japanse prenten in permanente bruikleen. Het grootste deel komt uit de collectie van Vincent en zijn
broer Theo. Uit de collectie spreekt de invloed op het werk van Van Gogh en de waardering die hij had voor Japanse kunst en cultuur. Dit boek biedt een compleet overzicht van de collectie. De teksten zijn in het Engels.

Van € 45 voor € 19,90 (vrijdagavond € 15,75)

 


Jonnie Boer / Sidney Schutte Puur Natuurlijk

puur natuurlijkIn Puur Natuurlijk weet Jonnie Boer, samen met Sidney Schutte, te verrassen met zijn gedurfde kookkunst. In dit bijzondere kookboek staan uitsluitend vegetarische recepten met veel natuurlijke ingredienten. Voor iedereen die zich wil laten verrassen door geniale recepten.

Van € 44,95 voor € 12,50 (vrijdagavond € 10,00)

 


Jonnie Boer - Puurder, met wijnspijsbijbeltje van Therese Boer

puurderJonnie Boer, de zeer bekende kok en eigenaar van het met drie Michelin-sterren gewaardeerde restaurant De Librije in de Zwolse historische binnenstad, komt met verhalen en recepten in: Puurder. Dit boek over de gastronomie van een van de fijnste restaurants van Nederland is een feest op zich, mede door de uitbundige fotografie van culinair fotograaf Jan Bartelsman.

Van € 69,95 voor € 19,90 (vrijdagavond € 15,90) 


Oceanie Tekens van riten, symbolen van gezag

oceanieOceanie toont beelden, maskers, rituele en gebruiksvoorwerpen, gemaakt uit allerlei materialen. Ze roepen het artistieke genie op van de verschillende culturen van Melanesie, Polynesie en Micronesie, die zich wonderwel hebben aangepast aan de verscheidenheid van hun woongebieden.


Van € 45,00 voor € 12,50 (vrijdagavond € 10,00)

 


Siebe Swart – Panorama Nederland

panoramaOnderwerp van Panorama Nederland zijn de veranderingen in het Nederlandse landschap. Fotograaf Siebe Swart heeft belangrijke infrastructuurprojecten vastgelegd, van HSL tot Westerscheldetunnel. Veel locaties zijn gefotografeerd voor het bouwen begon en daarna steeds weer op precies identieke wijze. Zo ontstond een duidelijk beeld van de impact van de projecten.

Van €39,95 voor € 7,90 (vrijdagavond €6,35)


Onze wereld – West, Midden en Oost-Afrika

onze wereldInformatief fotoboek uit de Readers Digest serie over de landen rond de evenaar in het centrale deel van Afrika. De vijfentwintig landen die in het boek zijn opgenomen (de regio bevat in feite meer landen), worden volgens een vast schema behandeld.

Van € 29,50 voor € 7,95 (vrijdagavond € 6,35)

 


Antarctica – domein van de pinguins

antarticaAntarctica met de omliggende eilanden vormt een van de meest onherbergzame gebieden op aarde. Toch hebben enkele bijzondere vertegenwoordigers van de vogelwereld juist deze streken gekozen als leefgebied. Verschillende pinguinsoorten bevolken de kusten in enorme kolonies en brengen hun jongen groot op de rotsige bodem.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


Heersers van de oceaan

heersers van de oceaanHaaienkenner Peter Benchley bestudeerde gedurende vijfentwintig jaar het gedrag van haaien. Deze schuwe roofdieren zijn van onschatbare waarde voor het leven in de zee en zijn meer dan alleen maar de bloeddorstige monsters waarvoor ze lang werden aangezien. Nieuwe inzichten over het leven van haaien laten zien dat wij deze vissen absoluut moeten beschermen.

Van € 29,50 voor €6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


Onze wereld - Zuid- en Midden-Azie

zuid en midden azieDeze reisgids van Reader's Digest geeft de lezer uitgebreide informatie over verschillende landen in Zuid- en Midden-Azie. Dit rijk geillustreerde boekwerk laat je kennismaken met landen zoals Bhutan, Nepal en Kazachstan. Er wordt stilgestaan bij thema's zoals: economie, wetenswaardigheden en geschiedenis. Bovendien worden enkele bezienswaardigheden per land uitgelicht.

Van € 29,50 voor € 7,95 (vrijdagavond € 6,35)

 


Onze wereld – Australie, Nieuw-Zeeland en Oceanie

australieReader's Digest heeft met dit naslagwerk een belangrijk (vakantie)gebied beschreven en gefotografeerd. Australie en Nieuw-Zeeland zijn vakantielanden in opkomst en de eilanden die gerekend worden tot Oceanie kunnen ook op steeds meer belangstelling rekenen. Het naslagwerk biedt per land of gebied een beschrijving van geschiedenis, politiek en economie.

Van € 29,90 voor € 7,95 (vrijdagavond € 6,35)

 


Onze wereld – Zuidoost-Azië

zuidoost azieKennismaking met de diversiteit aan landen in Zuidoost-Azie. Aan de hand van levendige beschrijvingen krijg je een goede indruk van het verleden en heden van landen als Myanmar, Maleisie en de Filipijnen. Mooie foto's worden afgewisseld met diverse weetjes over geografie, geschiedenis, economie en vakantietips.

Van € 29,50 voor € 7,95 (vrijdagavond € 6,35)

 


Krokodil – oerreptiel in Australie

krokodilVan kind af aan was Steve Irwin gewend aan de omgang met krokodillen. Als jonge knaap leerde hij al om op hun rug te springen om ze te vangen en hij wijdde zijn leven aan de bescherming van deze gevaarlijke reptielen. Zijn vrouw Terri beschrijft in dit boek hun gezamenlijke avonturen in de vrije natuur.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


De wereld van de grijze reuzen

grijze reuzenDertien jaar lang observeerde Cynthia Moss het leven van een olifantenfamilie in Kenia en haar onderzoek leidde tot een nauw contact met veel van deze imposante dieren. Maar olifanten worden in hun voortbestaan bedreigd – hun ivoor is te gewild – en met veel inzet strijdt deze gepassioneerde wetenschapper voor de berscherming van de grijze reuzen.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


Chimpansees in het hart van Afrika

chimpanseesNiemand heeft wilde chimpansees ooit van zo dichtbij meegemaakt als Jane Goodall. Zij reisde naar Tanzania om hun gedrag te bestuderen. Dagelijks trok ze het oerwoud in om 'haar' chimpansees te observeren. Uiteindelijk bouwt ze een band met hen op en komt ze tot unieke inzichten in deze mensapen die genetisch zo dicht bij ons staan.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


Galapagos: mysterieuze eilandwereld

galapagosTijdens haar verblijf van een jaar op de Galapagos-archipel woont Carmen Rohrbach op het onbewoonde eiland Caamano. In navolging van de beroemde Charles Darwin bestudeert ze het leven van de zeehagedissen. Deze dieren lijken op kleine draken maar zijn volstrekt ongevaarlijk. Verder vertelt ze over haar fascinatie met deze vulkaaneilanden en haar flora en fauna.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


De bizarre dieren van Madagaskar

madagaskarMadagaskar, het eiland in de Indische oceaan, is een wereld op zich; door zijn geologische geschiedenis en de daaropvolgende isolatie zijn er talloze unieke plant- en diersoorten ontstaan. De meeste daarvan worden nu ernstig bedreigd door menselijke ingrijpen in hun natuurlijk omgeving.

Van € 29,50 voor € 6,99 (vrijdagavond € 5,60)

 


De Romeinse marine

romeinse marineHoe werkte de Romeinse marine? Roeiers, matrozen, legioensoldaten, scheepskapiteins: wie vervulde welke rol? Hoe verliep het dagelijks leven van een marinier? Hoe werden katapulten, vlammenwerpers en potten met schorpioenen ingezet? En welke zeeslagen heeft Rome op zijn palmares? Al deze en nog meer vragen worden beantwoord in dit informatieve boek over de Romeinse zeestrijdkrachten.

Van € 24,95 voor € 9,90 (vrijdagavond € 7,90)

 


Smaken verschillen - Over tafelen en mode in West-Europa van 500–nu

smaken verschillenOver het dagelijks leven van Karel de Grote, Erasmus en Napoleon kunnen we ons nauwlijks iets voorstellen. Dit boek brengt daar verandering in. Het bespreekt de voedings- en kledinggewoontes in West-Europa van 500 tot nu. Wist je dat dames uit de tijd van Rubens vaak kussens onder hun japon droegen om te voldoen aan het ideaalbeeld van ronde vrouwen?

Van € 29,95 voor € 9,90 (vrijdagavond € 7,90)

 


Schoolweekend

Zoals elk jaar organiseren we ook dit jaar weer een weekend om je nieuwe schoolspullen met voordeel in te kunnen kopen.
Alle spullen die je nodig hebt zijn te koop bij onze boekhandel. Er is ruime keus uit agenda's, schriften, ringbanden, etuis, schooltassen, kaftpapier, etiketten en veel andere schoolartikelen.
Op vrijdagavond 11 juli openen we het weekend met een disco verzorgd door DJ Frans. De disco is van 19.00 tot 21.00 uur.
Op zaterdag 12 juli zijn we open van 9.00 tot 17.00 uur en op zondag 13 juli van 12.00 tot 14.00 uur. Op vertoon van de speciale pas, die je vanaf nu in de winkel op kunt komen halen, krijg je 15% korting op de aankoop van je schoolspullen. Deze korting geldt niet voor de woordenboeken, atlassen en rekenmachines.


Post Scriptum boekentips

Jaap Robben – Birk
Tot slot van deze nieuwsbrief krijgt u nog twee boekentips van ons. Allereerst Birk van Jaap Robben. Mikael woont met zijn ouders op een klein eilandje samen met buurman Karl, een ruwe visser. Mikael is 11 jaar als zijn vader Birk voor zijn ogen in de woeste zee de strijd met de sterke stroming verliest en verdrinkt. Een onbegrijpelijk verlies dat de jongen nauwelijks kan bevatten. Omdat zijn vader hem probeerde te redden, heeft hij ook een groot schuldgevoel. Door de veranderde situatie veranderen ook de verhoudingen tussen de overblijvers op het eiland met beklemmende gevolgen. De toon van Robben is afwisselend, soms laconiek, soms broeierig. Maar de liefde die overal doorheen sijpelt, overheerst en overschaduwt de lucide toestand van de moeder. Kortom Birk is een overdonderend romandebuut van een veelbelovende jonge auteur die er in ieder geval verantwoordelijk voor is dat Ruud het boek ontroerd (en met tranen in de ogen) na de laatste pagina dichtsloeg.

 

dwaze maagdIda Simons - Een dwaze maagd
Maarten ’t Hart noemde dit boek al één van de hoogtepunten van de Nederlandse literatuur. Het was het debuut van de Joodse Ida Simons, die na twee jaar in Westerbork en Theresienstadt haar carriere van pianiste moest opgeven en ging schrijven. Nu, 55 jaar na verschijning, is Een dwaze maagd opnieuw uitgegeven en wordt het weer lovend besproken.Een dwaze maagd is het portret van het jonge meisje Gittel met een passie voor pianospelen. Met veel humor beschrijft Simons het ontluikende meisje en haar vriendschap met Lucie in de Joodse gemeenschap van Antwerpen en Berlijn.
Het boek is een van de speerpunten van de actie Ken uw klassiekers, een actie met herontdekkingen uit de literatuur. Natuurlijk kunnen jullie al deze boeken bij jullie boekhandel alsnog ontdekken.


Kijk voor meer informatie over de actie 'Ken uw Klassiekers' op www.schwob.nl

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter