Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief juni: Opruiming, Versjes van Lars, Midsummer Festival, Schoolartikelen etc.

Nieuwsbrief juni: Opruiming, Versjes van Lars, Midsummer Festival, Schoolartikelen etc.

Zaterdag 24 juni van 9.30 tot 16.00 uur: Opruiming

Zaterdag 24 juni is het weer zover: we houden van 9.30 tot 16.00 uur opruiming! 

Honderden boeken in verschillende rubrieken voor slechts € 3,50 per stuk en per vier € 12,50. We zijn de winkel met de stofkam doorgegaan en hebben er weer mooie, spannende, boeiende of aangrijpende boeken tussenuit gehaald, waarvan het enige manco is dat ze niet zijn opgevallen tussen al die andere boeken die we wel verkocht hebben. Zij (en wij) zien jullie graag langskomen

 

.Maar.......eerste keus voor onze vaste klanten op vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.   

 


Zaterdag 24 juni Versjes van Lars

Versjes van Lars zijn versjes van Lars van der Werf, een in 1987 geboren plezierdichter en schrijver uit Rotterdam.

Ter gelegenheid van zijn nieuwe bundel 'Elke dag een zoen ' tikt Lars op zijn blauwe  typemachine een versje voor jou op maat.
Hij doet dit op zaterdag 24 juni tussen 10.00-11.30 uur.

Zuip met mij op

zonnige dagen roze

glaasjes wijn, in

zo'n bruin cafeetje,

ergens aan zo'n plein,

waar de mensen zonder 

reden overwegend

vrolijk zijn

 

 

 


Zaterdag 1 juli Midsummer Festival

Zaterdag 1 juli vieren we het Midsummer Festival. in het Hof van Spaland. Proeverij, kramen & Brassband. 


TV kok Jeremy Vermolen, onder andere bekend van het programma Rob's grote tuinverbouwing, is van 15.00 tot 20.00 uur aanwezig. Vanaf 16.30 uur is er een alcoholvrije cocktailbar. De winkels zijn open tot 20.00 uur en wij zijn aanwezig met een boekenkraam boordevol kookboeken. 


Back to school 2017-2018

Dit jaar organiseert Boekhandel Post Scriptum een week waarin je nieuwe schoolspullen met groot voordeel kunt aanschaffen.
De schoolcampus is dit jaar van 26 juni t/m 1 juli. In deze hele week is de korting geldig,
De schoolspullen die je nodig hebt zijn allemaal te koop bij onze boekhandel. Er is keus uit meer dan 50 schoolagenda's. Ook hebben wij schriften, ringbanden, etuis, schooltassen (o.a. Eastpak), kaftpapier, etiketten, geodriehoeken, passers, (kleur)potloden, penselensets, kroontjespen, oostindische inkt, plakkaatverf, gummetjes en nog veel meer andere schoolspullen. 
Op al deze artikelen krijg je tegen inlevering van de brief, die geldig is vanaf 26 juni t/m 1 juli en die je in de boekhandel kunt ophalen 15% korting.* 
Je kunt natuurlijk ook een print van dit scherm maken.
Rond en in het winkelcentrum is gratis parkeren mogelijk.
* Woordenboeken, atlassen en rekenmachines zijn uitgesloten van korting.
Wij hebben de volgende merken: O'Neill, Nickelson, Franklin & Marshall, Accessorize, Hardwell. Starwars, Supertrash, Paul Frank, Fashionista, Replay, Feyenoord, Garfield, Donald Duck, Emoji, Rachael Hale, Studio Pets, The Simpsons, Animal Planet, South Park.
 


Oh ja joh, hoezo dan?

Er zijn maar weinig mensen zo vurig en gepassioneerd als de Schiedammers, maar ze lopen er niet mee te koop. Als een buitenstaander de liefde verklaart aan deze stad, is steevast de reactie: Óh ja joh, hoezo dan?'
Maar daar komt de trots van de Schiedammer om de hoek kijken. De glans in de ogen als een niet-Schiedammer vertelt wat zo mooi is aan de stad. De gretigheid waarmee ze door blijven vragen en zelf staan te popelen om hun Schiedamse verhaal te delen. Een voorstelling voor mensen die elkaar anders nooit ontmoet hadden, voor mensen die dol zijn op Schiedamse verhalen en voor mensen die herinneringen willen delen. Een waarschuwing vooraf: je blik op Schiedam en Schiedammers zal voorgoed veranderen.


Zaterdag 24 juni 13.00 uur en 15.00 uur
Zondag 25 juni   13.00 uur en 15.00 uur


Vertrek- en eindpunt Hof van Spaland, 3121 CA Schiedam.
Prijs| Voor volwassenen 5,00 euro en voor kinderen 2,50 euro.
met een ticket krijg je een zitplaats. een hapje en een drankje.

Reserveringen en informatie
www.stichtingmooiwerk.nl
 


Recente boekbesprekingen

http://www.postscriptum.nl/boekbesprekingen/ruud/en-we-noemen-hem-marjolijn-van-heemstra.html


CD Recensie Naum Grubert - Chopin Recital

Hoe gek moet je zijn om in deze tijden een cd-label te beginnen…? Daan van Aalst is er gelukkig gek genoeg voor, maakte een lange neus naar downloaders en streamers en startte een paar jaar geleden het toplabel Navis Classics. Dit in het volle vertrouwen dat er voor echte kwaliteit altijd een markt te vinden is. Het heeft inmiddels een aantal schitterende producties opgeleverd die in alle opzichten aan de hoogste standaarden voldoen. Eigenlijk kan iedere cd van dit label ongezien en ongehoord worden aangeprezen. Kwaliteit verzekerd.

De jongste cd van Navis is echter het voorlopige hoogtepunt, zoals in de media duidelijke wordt. Dagblad Trouw had er de volle vijf sterren voor over, de uitgave werd prompt na verschijning cd van de week bij Radio4 en ongetwijfeld zullen nog vele loftuitingen volgen.

Waar hebben we het over? De dubbel-cd ‘Chopin Recital’ van pianist Naum Grubert (1951). Deze Baltische musicus hoort zonder twijfel tot de eredivisie van de levende pianisten, maar heeft desondanks uiteindelijk gekozen voor een bestaan buiten de grote schijnwerpers. Als docent op het conservatorium begeleidt hij jonge pianisten op weg naar de belangrijke podia. Zelf houdt hij het klein en biedt ons nu een tweedelig recital voor thuis aan, dat ook echt als recital is samengesteld en kan worden beluisterd, inclusief pauze en toegift.

Het resultaat is fenomenaal. Je wordt meegenomen op een muzikale reis met tragische en opgetogen momenten en voelt in iedere noot de concentratie van de pianist. Je ontkomt niet aan het gevoel dat dit is wat de componist bedoeld moet hebben toen hij zijn noten op papier zette. Er is sprake van ultieme perfectie die nergens gelikt wordt. En, aardig om te weten, de cd is opgenomen in onze eigen Schiedamse Westvestkerk. Het enige dat mist bij dit recital is het zeer verdiende daverende applaus: daar moet u zelf voor zorgen…

Tegen de tijdgeest in bespeelt Grubert geen 19e-eeuwse Pleyel of Érard maar een forse eigentijdse Steinway-vleugel. Het lijkt in zijn geval de ideale keuze: Je kunt je geen fraaiere Chopin voorstellen. Hooguit vraagt deze opname nog om een uitgave op vinyl… Een lekkere dubbel-lp in een fraaie klaphoes, gewoon als ultiem hebbeding.

Recensent: Ad van der Kouwe

Navis Classics

Prijs: € 21,99

Cijfer: 10


CD van de maand: Monteverdi – Vespro Della Beata Vergine L’Arpeggiata – Christina Pluhar

Christina is de popster van de oude muziek. Met haar ensemble l’Arpeggiata bewijst ze dat je met klassieke muziek moeiteloos volle zalen kunt trekken met – relatief – jong publiek. Haar geheim? Lak aan conventies en heilige huisjes! Al jaren weet ze eeuwenoude muziek als nieuw te laten klinken door deze in verrassende samenstellingen te spelen en naar hartenlust te mixen met elementen uit jazz, wereld- en volksmuziek. Door zich steeds met jong talent te omringen, houdt ze haar ensemble fris en dynamisch. Daarnaast kan ze het zich door haar status permitteren de allerbeste musici in te schakelen, wanneer ze een beroep moet doen op instrumentale of vocale solisten. Het heeft een aantal schitterende cd’s opgeleverd. (La Tarantella – met zang van Marco Beasley – mag eigenlijk in geen enkele collectie ontbreken!). Je kunt gerust stellen dat zij een nieuwe glans heeft gegeven aan de muziek van de Renaissance en de vroege Barok.

De cd van de maand is in haar oeuvre eigenlijk een beetje een buitenbeentje. Een van de grote meesterwerken van Claudio Monteverdi (1567-1643), de magistrale ‘Vespro Della Beata Vergine’, wordt in een pure vorm gespeeld. In tegenstelling tot wat we van haar gewend zijn dus geen jazzy loopjes of verrassende uitstapjes, maar gewoon een uitstekende uitvoering van een prachtig stuk. Door de enkelvoudige bezetting van de koorpartijen blijft het mooi transparant en wordt het nergens bombastisch. Onder de solisten vinden we een aantal absolute toppers als Nuria Rial, Jan van Elsacker en Pascal Bertin.

Ik sluit niet uit dat sommige fans van l’Arpeggiata wat teleurgesteld zijn over deze cd, waarin Pluhar zich zo veel terughoudender opstelt dan dat we van haar gewend zijn. Anderen zal zij er juist mee voor zich winnen. Eigenlijk is het meest opmerkelijke aan deze uitvoering het tempo waarin het werk wordt uitgevoerd. Waar de meeste orkesten er twee cd’s voor nodig hebben, weet zij de snelheid zodanig op te voeren dat één schijfje volstaat. Het is daarom opmerkelijk dat de uitvoering absoluut geen gejaagde indruk maakt.

We kunnen vaststellen dat deze cd eerder geschikt is om kennis te maken met Monteverdi, van wie dit jaar de 450ste geboortedag wordt gevierd, dan om kennis te maken met Christina Pluhar, die zich bescheiden op de achtergrond houdt.

Mooi dat deze cd is gekozen tot cd van de maand. Wederom een prachtige kans om voor slechts een tientje een meesterwerk te bemachtigen in een uitstekende uitvoering.

Recensent: Ad van der Kouwe

Erato

Prijs: € 9,99

Cijfer: 8


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter