Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief november

Vrijdag 27 november

http://www.manuscripta.nl/boeken/hans-fallada-alles-in-mijn-leven-komt-terecht-in-een-boek-anne-folkertsma/ 
Vrijdag 27 november organiseren we een avond rond het verschijnen van de biografie van Hans Fallada, één van de auteurs die Ruud het meest waardeert. Biografe Anne Folkertsma zal spreken over zijn bewogen leven en werk.

De onlangs wereldwijd herontdekte Duitse auteur Hans Fallada (1893-1947) leidde een dramatisch leven, waarop de geschiedenis een duidelijk stempel drukte. Hij vertelde voor en over ‘de kleine man’, wiens gevoelens en gedachten hij als geen ander verwoordde.
Anne Folkertsma geeft op basis van Fallada’s briefwisselingen, memoires en dagboeken een intrigerend beeld van een publiekslieveling en zijn literaire werk, van een volksschrijver, die met zichzelf worstelde – en die onder de nazi’s in het Derde Rijk en in het naoorlogse Oost-Duitsland steeds meer tot speelbal werd van de tijd waarin hij leefde.

Anne Folkertsma herzag voor Cossee de vertalingen van Fallada’s klassieke romans Wat nu, kleine man?, De drinker en Alleen in Berlijn. Zij vertaalde van Hans Fallada In mijn vreemde land. Berichten uit de gevangenis, 1944, boek van de maand oktober 2013 in dwdd, en Een waanzinnig begin. Voor haar vertaalwerk ontving ze in 2015 van de Kunststiftung Nordrhein-Westfalen de Straelener Förderpreis. 

Aanvang 20:00 uur
Toegang € 2,50


Lees meer

Win kaarten voor Bart van Loo in Theater aan de Schie of koop ze met korting

Er is nog niemand geweest die bij ons in de winkel een chanson is komen zingen, dus de wedstrijd staat nog steeds!

Kom bij ons in de winkel een Franse Chanson zingen en win twee kaarten voor de show van Bart van Loo. Geef ons een seintje voordat je inzet, zodat we het kunnen opnemen!Niet gewonnen of niet bij stem? We hebben nu ook een mooie aanbieding voor jullie kunnen regelen. Als je bij het reserveren postscriptum vermeldt, krijg je €6 korting! 

Op woensdag 18 november treden Bart van Loo en Eddy Et Les Vedettes op in het Theater aan de Schie met het programma Chanson. Une Belle Histoire. Schrijver Bart Van Loo, de francofiele spraakwaterval uit DWDD die samen met Karl Vannieuwkerke even God in Frankrijk was, ging in 2014 voor het eerst op tournee met Eddy Et Les Vedettes. Hun voorstelling werd een inslaand succes. Lovende recensies, volle zalen, staande ovaties. Volgens de Volkskrant is Van Loo een "charismatisch podiumbeest" en Eddy Et Les Vedettes een "goddelijke vijfmansband". Une Belle Histoire is een "voorstelling die u niet mag missen" (Trouw) waar woord en muziek hand in hand gaan, waar ontroering, nostalgie en goede verhalen op de eerste plaats komen.
Kortom, het chanson zoals het nog nooit te bewonderen viel in de Lage Landen. Zopas bracht duizendpoot Van Loo een boek over Napoleon uit en debuteerde zanger Frank Mercelis met een Nederlandstalige cd. 

Woensdag 18 november
Aanvang 20:15
€ 26,00 Reserveer kaarten met €6,00 korting. Reserveren o.v.v. postscriptum (telefonisch of via code op de website van het theater)
Theater aan de Schie


Joost Prinsen in het Wennekerpand, twee kaarten voor de prijs van een


Natuurlijk wijzen we jullie ook graag op dit: volgende week vrijdag 6 november treedt Joost Prinsen op in het Wennekerpand met zijn show Uurtje Literatuurtje. Nu kunnen jullie twee kaarten afnemen voor de prijs van één, met vermelding van de code postscriptum.

Wie kan zijn show beter aankondigen dan Joost Prinsen zelf: “Wat een prachtige dichters en schrijvers heb ik mogen ontmoeten in mijn leven. Kopland, Mulisch, Wilmink, Komrij, Hugo Claus, Ischa Meijer. Wat een prachtige dingen heb ik mogen lezen en voordragen in mijn leven. Slauerhoff, Nescio, Elsschot, Multatuli, Reve. Ik heb herinneringen aan al die verzen en verhalen. En aan al die schrijvers en dichters. In Uurtje Literatuurtje wil ik die herinneringen met u delen. Van het verhaal waarmee ik toelatingsexamen deed voor de Toneelschool tot het laatste vers dat Harrie Bannink op muziek zette. Van mijn eerste ontmoeting met Mulisch tot en met mijn laatste met Willem Wilmink. Misschien duurt het wat langer dan een uurtje. Dat zien we tegen die tijd wel weer. Tot ziens, hoop ik.”

Vrijdag 6 november
Aanvang 20:15 uur
€ 17,00, nu 2=1 actie. Reserveer o.v.v. postscriptum (telefonisch of via code op website van het theater)
Wennekerpand


Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof


7 en 9 september gaven Lavinia Meijer en Carel Kraayenhof gezamenlijk een concert in Tivoli Vredenburg in Utrecht. De opname van deze concerten is nu bij ons op cd te verkrijgen voor €19,99
Zij zullen 12 februari 2016 een concert geven in Westvest 90.
Kijk hier voor meer informatie


Nieuwe cadeau-artikelen

  
Sinds kort hebben wij een reeks nieuwe cadeau-artikelen op voorraad.
Dit zijn onder andere ABC-notebooks en verschillende artikelen voor de kerstdagen, zoals wijnkoelers, servetten en diverse porseleinen waxinelichthouders.
Kom gerust eens een kijkje nemen in de winkel.


Klassieke top 10

De nieuwe klassieke top 10 staat online.
Klik op de afbeeldingen voor meer informatie over de cd.

    
    


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter