Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief november 2018: boekpresentaties Kethel en Plaatboeven, Lunchlezen met Levi Weemoedt en Harry Potter in 3D.

Nieuwsbrief november 2018: boekpresentaties Kethel en Plaatboeven, Lunchlezen met Levi Weemoedt en Harry Potter in 3D.

Boekpresentatie vrijdag 23 november - Plaatboeven en boevenvangers

 

Vrijdag 23 november overhandigt oud-politieman Chiel Wilbrink het eerste exemplaar van zijn boek Plaatboeven en boevenvangers aan district-chef Taric Topcu.
De aanvang is 16 uur. Deze presentatie vindt plaats in onze boekhandel en is in samenwerking met het Fonds Historische Publicaties Schiedam.

Plaatboeven en boevenvangers is het vijfde boek dat oud-politieman Chiel Wilbrink samenstelde over de Schiedamse politie. Het nieuwe boek is een bundeling van meer dan veertig verhalen die uit de mond komen van een tiental oud-collega's van Wilbrink. Plaatboeven sluit mooi aan bij de eerdere bundels Een kort lontje en Drenkelingen en dronkelappen in die zin dat de verhalen hetzelfde metier bestrijken. Veel opstootjes met dronken dames en heren, auto's te water, een potentiële zelfmoordenaar, laffe overvallen op hoogbejaarden, schietpartijen, en een keur aan overspannen personen – die wij heden ten dage 'verward' noemen. Wat in deze uitgave opvalt, is het belang van de wijkagent. Zo staat er geschreven dat een agent jaren geleden een gezochte en gewapende crimineel van straat plukte om jaren later als de man een 'normaal' leven leidt hem te helpen zijn bestaan weer kleur te geven. En de typische politiehumor komt weer om de hoek kijken getuige het verhaal van de jonge agent die bij zijn eerste taak de opdracht krijgt bij een afzetting niemand te woord te staan. Als hij wordt benaderd door een team van de Nieuwe Revu wordt hij uit de tent gelokt. Hou dit afloopt staat beschreven in dit boek. Deze uitgave is rijk geïllustreerd met fotomateriaal uit het Gemeentearchief. Eén van de leukste is van het varken dat gevonden werd op straat en voor de balie van het politiebureau Bijdorp op zijn eigenaar lag te wachten. 
Plaatboeven en boevenvangers verschijnt vrijdag 23 november. Het eerste exemplaar wordt deze dag door Chiel Wilbrink aan districts-chef Taric Topcu overhandigd. Dit vindt plaats bij onze boekhandel.
Prijs: € 19,90

Vrijdag 23 november

Aanvang 16:00 uur

Belangstellenden zijn welkom, echter reserveren voor deze presentatie is helaas niet mogelijk.


Boekpresentatie vrijdag 30 november – Herinneringen aan Kethel

 

Vrijdag 30 november overhandigt Adrie Broeren-Rip namens de Historische Vereniging en het Fonds Historische Publicaties Schiedam het eerste exemplaar van Herinneringen aan Kethel Toen en nu aan Hans Verspeek. 
De aanvang is 16 uur en vindt plaats in onze boekhandel. Deze presentatie is in samenwerking met het Fonds Historische Publicaties Schiedam.

Het is alweer lang geleden dat er een boekwerk over Kethel gepubliceerd werd. Op verzoek van onze boekhandel stelde Adrie Broeren-Rip in opdracht van het Fonds Historische Publicaties Schiedam een fotoboek samen met oude foto's en daarbij - vooral om te zien hoezeer het dorpsbeeld en het landschap is veranderd- een foto van de huidige situatie. Adrie selecteerde twintig foto's waarbij fotografen Sjaak en Grada Meijer probeerden zo dicht mogelijk bij het origineel te komen. Iets wat hun perfect - in kleur - gelukt is. Fraaie, vaak de wat onbekendere, foto's van weleer die uitnodigen alle in beeld gebrachte plekjes te bewandelen.

Herinneringen aan Kethel, toen en nu gaat: € 12,50 kosten. 

Vrijdag 30 november

Aanvang: 16:00 uur

Belangstellenden zijn welkom, echter reserveren voor deze presentatie is helaas niet mogelijk.


Sint- en /of Kersttip! - Harry Potter puzzles in 3D

 

Harry Potter staat weer helemaal in de belangstelling. Nog maar net is de film The Crimes of Grindelwald in première gegaan of wij hebben alweer volop keus, naast de boeken natuurlijk, aan 3D puzzles die echt fantastisch zijn!
 3d-Harry Potterpuzzels van plekken en voorwerpen uit de boeken. Van 290 tot 850 stukjes. En geprijsd tussen de €29.95 en €49.95. Nu met een Ford Anglia-puzzel erbij cadeau, zo lang de voorraad strekt. 

Wat een fijn cadeau voor de komende feestdagen!

 

                                                                                                                

                                                 

 


Zondag 9 december Lunchlezen met Jaap Robben

Na het grote succes van Birk - de roman uit 2014 die inmiddels 14 drukken beleefde- verdiende Jaap Robben een optreden bij onze boekhandel. Het was lang wachten op een opvolger en nu Zomervacht er is, ligt een tweede uitnodiging in de lijn van de verwachting. Zijn nieuwe roman is het ontroerende verhaal van Brian, een dertienjarige jongen die woont bij zijn vader op een afgelegen terrein in een caravan. Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer Lucien brengt zijn dagen door in een instelling. Een renovatie tijdens de zomer maakt het noodzakelijk dat Lucien elders wordt opgevangen. De vader, vooral gemotiveerd door de in het vooruitzicht gestelde vergoeding, haalt Lucien naar de caravan en maakt de jonge Brian verantwoordelijk voor de verzorging van zijn broer. Maar hoe praat je met iemand die niet spreekt? Hoe zorg je voor iemand van wie je niet weet wat hij nodig heeft? Hoe maak je de juiste keuzes als je zelf nog zo veel moet ontdekken.

 

Aanvang: 12:00 uur

Entree: € 8,50 inclusief een lichte lunch
 


Zondag 10 februari Lunchlezen - Levi Weemoedt vervangt Nicolien Mizee

Helaas heeft Nicolien Mizee wegens persoonlijke omstandigheden de lunchlezing van 10 februari waar zij voor gevraagd was moeten afzeggen.
Gelukkig hebben wij een uitstekende vervanger gevonden: auteur Levi Weemoedt.
Weemoedt is sinds zijn optreden met  Özcan Akyol in De Wereld Draait Door ongekend populair. Aykol is fan van Weemoedt en bracht een bloemlezing van zijn werk uit Pessimisme kun je leren!

Levi Weemoedt, Vlaardingen 22 oktober 1948 studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden. Hij heeft dertien jaar als leraar Nederlands in Vlaardingen voor de klas gestaan. Omdat hij hierin niet voldoende voldoening vond, stopte hij met lesgeven. Weemoedt is schrijver van tragi-komische korte verhalen en gedichten die vaak in of rondom Vlaardingen spelen.  Weemoedt debuteerde in 1977 met Geduldig Lijden, een jaar later gevolgd door Geen Bloemen en Zand Erover (1981). Zijn werk werd in 2007 verzameld in Vanaf de dag dat ik mensen zag. In totaal 261 gedichten was de oogst van dertig jaar schrijven. In 2014 voegde de bundel Met enige vertraging daar 83 gedichten aan toe. 

Zondag 10 februari

Aanvang: 12:00 uur

Entree: € 8,50 inclusief een lichte lunch

N.B. Reeds gekochte kaarten voor Nicolien Mizee kunnen natuurlijk geretourneerd worden.

 


Woensdag 28 november - Ronald Giphart te gast in Literair Café

 

Het literair café van deze maand sluit aan bij de campagne Nederland Leest. Te gast is schrijver Ronald Giphart. Hij is ambassadeur voor deze actiemaand met als thema voeding. Giphart schreef het voorwoord van het Nederland Leest-geschenkboek Je bent wat je leest.
 
Giphart (1965) is bekend van de romans Ik ook van jou en Phileine zegt sorry. Behalve een grote liefde voor literatuur heeft hij ook een culinair hart. Zijn roman Troost (2005), over een chefkok die ten onder gaat, was een groot succes. Hij publiceerde de culinair-literaire werken Keukenprins en, in samenwerking met Jonnie Boer en Sergio Herman, Eten, drinken en slapen. Hij schrijft over eten voor het Algemeen Dagblad en stelde De Nederlandstalige culinaire literatuur in 90 en enige verhalen samen.

Woensdag 28 November 2018,
In De Bibliotheek In De Korenbeurs |
Van 20.00 Tot 22.00 Uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek En van het Literair Gezelschap Schiedam). Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.

 


Donderdag 13 december - Adriaan van Dis te gast in Literair Café

 

Op het laatste Literair Café van dit jaar is schrijver en televisiepersoonlijkheid Adriaan van Dis onze gast. Dit keer niet op de laatste donderdag van de maand, maar op 13 december. Van Dis zal voorlezen uit zijn werk en in gesprek gaan met de zaal.
 
Adriaan van Dis (1946) groeide op in Bergen, te midden van halfzussen en ouders met een Indische (oorlogs)geschiedenis. Hij debuteerde in 1983 met de novelle Nathan Sid. In de beginjaren negentig schreef hij een aantal reisromans, waaronder Het beloofde land en In Afrika. In 1994 verscheen de roman Indische duinen, over een in Nederland geboren zoon van een Indische familie die wordt opgevoed in de sfeer van verzwegen leed. In 1999 kwam de roman Dubbelliefde uit, in 2000 gevolgd door de novelle Op oorlogspad in Japan. In september 2002 verscheen de roman-in-taferelen Familieziek. Begin 2007 verscheen de roman De wandelaar en eind 2007 Leeftocht, een verzameling verhalen en reportages. In 2010 kwam zijn roman Tikkop uit. November 2011 publiceerde hij Stadsliefde, waarin Parijs centraal staat. November 2014 verscheen de roman Ik kom terug en in 2017 zijn jongste boek In het buitengebied. De boeken van Adriaan van Dis zijn in vele talen vertaald.

Donderdag 13 December 2018,
In De Bibliotheek In De Korenbeurs |
Van 20.00 Tot 22.00 Uur |
Entree: : € 10 (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek En van het Literair Gezelschap Schiedam). Scholieren betalen op vertoon van hun C.J.P. € 5. Kaarten zijn te koop bij de bibliotheek en de Schiedamse boekhandels.


Vrijdag 14 december - Jezus vierde zelf geen Kerst - Klaartje van Veldhoeven en het Rembrandt Frerichs Trio

Kerst: gezellig samen eten, sfeervolle kaarsje en een feestelijk versierde kerstboom. Maar wat valt er ook alweer te vieren en doen ze dat op andere plekken in de wereld ook? Nienke de la Rive Box – bekend van ‘Het Klokhuis’ – vertelt het allemaal en neemt ons mee op een lichtvoetige muzikale reis, samen met sopraan Klaartje van Veldhoven, Emma Rekers, het Rembrandt Frerichs Trio én een klein kinderkoor.
Twee jaar geleden beleefde deze fantastische familievoorstelling de première en was toen ook al te zien in ’t Huis te Poort. Omdat er weer een verse generatie kinderen is, is een reprise de moeite waard en we weten nu al dat heel veel mensen gráág een tweede keer komen kijken naar de geheel vernieuwde versie van deze vrolijke kerstvertelling, waarbij de acteurs musici zijn en andersom. Klassieke muziek mengt zich moeiteloos met jazz en muziek uit het Midden-Oosten. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar leuk voor alle leeftijden. Na afloop patat!
Volwassenen € 12,50 / Kinderen onder begeleiding gratis

Kaarten zijn natuurlijk te koop bij boekhandel Post Scriptum

www.thuistepoort.nl

Foto: Mark Engelen


Boekentips


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter