Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief oktober 2017 Kinderboekenweek, JazzDistillery, Nacht v.d. Geschiedenis etc.

Nieuwsbrief oktober 2017 Kinderboekenweek, JazzDistillery, Nacht v.d. Geschiedenis etc.

4 t/m 15 oktober Kinderboekenweek Gruwelijk eng!

Woensdag 4 oktober begint de Kinderboekenweek . Het thema is dit jaar 'Gruwelijk eng!' en staat helemaal in het teken van verhalen over grommende monsters, brullende draken en bibberende skeletten. Dat wordt dus heerlijk griezelen én grinniken met al die spannende verhalen die altijd goed aflopen.

Kinderen van De Taaltuin, De Klinker, De Violier, De Poldervaart, De Regenboog, De Vlinder en I.K.C. Kethel lieten zich inspireren door de boeken van Jozua Douglas en maakten de meeste geweldige kunstwerken. De kunstwerken van de winnaars zijn te bewonderen in onze etalage en in de winkel. Daar vind je ook alle andere werken. Kom snel kijken!   

Wie tijdens de Kinderboekenweek voor ten minste €10,-- aan kinderboeken koopt krijgt 'Kattensoep' het Kinderboekenweekgeschenk van Janneke Schotveld gratis.

Speciaal voor de jongste doelgroep maakten illustrator Martijn van der Linden en schrijfster Maranke Rinck een bijzonder speelprentenboek met de titel 'Knikkerruil'. Te koop voor € 6,95   

De Kinderboekenweek duurt tot en met 15 oktober. 

 

 

 

 

 


Zaterdag 14 oktober leest Jozua Douglas voor.

Jozua Douglas zelf, de leukste kinderboekenschrijver van Nederland, is zaterdag 14 oktober te gast in onze winkel. Vanaf 14.00 uur vertelt hij over en leest hij voor uit zijn boeken. De toegang is gratis!

Jozua heeft al heel veel boeken geschreven zoals 'De verschrikkelijke badmeester', De gruwelijke generaal', 'Operatie Pisang', De vreselijke tweeling', en zijn nieuwste boek 'Gruwelijk grappige griezelverhalen'.

Dit gaat een héél leuk uurtje worden! (inclusief leuke tas met verrassingen).


Piet Paaltjens Parade

 

Schiedam eert melancholische dichter met dertiendaags festival

 

Een romantisch festival met een donker randje. 150 jaar geleden werd dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ uitgegeven in Schiedam. De schrijver? Dat was de mysterieuze Piet Paaltjes; het alter ego van de dichter en predikant François HaverSchmidt. De Bibliotheek Schiedam eert hem van 20 oktober t/m 1 november met een groots festival. Hoogtepunt is de limited edition CD i.s.m. Excelsior Recordings en grote Nederlandse artiesten.

 

Piet Paaltjens Parade

Duik van vrijdag 20 oktober t/m woensdag 1 november in het leven van Piet Paaltjens. 150 jaar geleden werd zijn dichtbundel ‘Snikken en Grimlachjes’ uitgegeven bij Drukkerij en boekhandel Roelants in Schiedam. Paaltjens is het alter ego van de droefgeestige dichter en predikant François HaverSchmidt (1835-1894). De Bibliotheek Schiedam en haar partners pakken dit jubileum aan om de schrijver dertien dagen lang te eren met een divers festivalprogramma. Van het onthullen van het muurgedicht en het voorlezen van gedichten op zijn graf tot een wandeling in de stad en lezingen in zijn voormalig woonhuis en de drukkerij waar de bundel werd uitgebracht. Festivalhart is De Korenbeurs: de eerste groene bibliotheek van Nederland. Een monumentaal pand in historisch Schiedam met een binnentuin dat uitkijkt op het woonhuis van François HaverSchmidt.

 

Het volledige festivalprogramma staat in september online op www.pietpaaltjensparade.nl.

Album i.s.m. Excelsior Recordings
Hoogtepunt van de Piet Paaltjens Parade is de samenwerking met platenlabel Excelsior Recordings. Bekende Nederlandse artiesten, waaronder Aafke Romeijn, The Kik en Freek de Jonge, namen in Schiedam een album op met gedichten van Piet Paaltjens. Geïnspireerd door het werk van 150 jaar geleden en de bijzondere locatie ontstonden opnieuw (on)wereldse parels. De opnames vonden plaats in de voormalige Drukkerij en Boekhandel Roelants aan de Lange Haven in Schiedam. De huidige bewoners hebben speciaal voor dit doel hun huis opengesteld. Het album verschijnt in gelimiteerde oplage en is vanaf 20 oktober online en via diverse verkooppunten te koop. Adviesprijs van de CD is € 18,67. Een bijzonder bedrag: 1867 staat voor het jaar waarin ‘Snikken en Grimlachjes’ voor het eerst verscheen.


Zondag 12 november Lunchlezen met Murat Isik (bijna uitverkocht)

Het gaat heel goed met de kaartverkoop voor onze nieuwe cyclus Lunchlezen. Zo goed dat onze eerste lezing met Murat Isik al bijna is uitverkocht. Dus mocht je willen komen, aarzel niet en schaf nu die kaarten (of pass-partout) aan. Ook de laatste lezing met Arthur Japin loopt al erg hard, trouwens.

Fijn dat er zo'n goede respons is op onze ideeën!

zondag 12 november 2017 aanvang 12 uur

entree € 8,00 (incl. lichte lunch)

passe-partout voor vijf lezingen € 45,00


Vanaf nu Aangenaam Klassiek 2017

Vanaf 30 september is de  Aangenaam Klassiek 2017 campagne van start gegaan!

Vanaf nu zijn de 2-cd-boxen Aangenaam Klassiek en Aangenaam Klassiek for Kids verkrijgbaar voor slechts € 9,99. U ontvangt bij aanschaf van de Aangenaam Klassiek 2-cd-box een persoonlijk geschenk van Harriet Krijgh: een cd en een boekje met 8 gedichten.

Tevens ontvangt u bij aanschaf van Aangenaam Klassiek of Aangenaam Klassiek for Kids een cadeaukaart t.w.v. €5,-

Tijdens de Aangenaam Klassiek campagne (tot en met 31 januari 2018) kunt u kiezen uit 40 exclusieve klassieke CD’s die zeer aantrekkelijk geprijsd zijn.  


Vrijdag 24 november Tom Steenbergen over Poppioniers

Tom Steenbergen beschrijft in 'Poppioniers' hoe een opstandige muziekgeneratie in de woelige jaren tussen 1964 en 1970 het initiatief nam om concerten en festivals te organiseren die het muzieklandschap in Nederland definitief veranderden: de live-scene was geboren.

Tom laat 24 november door beeld- en geluidsfragmenten deze tijd weer herleven.

Aanvang 20:00 uur

Entree: € 5,00


Vrijdag 6 oktober Judith & Tineke Steenbrink in 't Huis te Poort

Tweeling Judith (viool) en Tineke (klavecimbel) Steenbrink: als drijvende kracht achter Holland Baroque zijn zij verantwoordelijk voor heel wat memorabele muzikale momenten. Maar naast Holland Baroque is er ook nog het ensemble Severijn waarmee Judith en Tinke zich als duo laten horen. De muzikale Europese reis van deze avond begint en eindig met Biber, de Boheemse meesterviolist, daartussenin worden Frankrijk, Duitsland en Italië aangedaan met werk van Couperin, Bach, Bertali en vele anderen.

€20,00 in de voorverkoop en € 22,50 aan de zaal.

Kaarten zijn te koop bij boekhandel Post Scriptum of via advanderkouwe@gmail.com

N.B. Zaterdag 21 oktober presenteert Frédérick Haas zijn cd: J.S. Bch-Das wohltemperirte Clavier II. Hij speelt hierbij op zijn unieke Hemsch klavecimbel.

Inclusief diner.

Mis dit niet!

Www.thuistepoort.nl

 


21 oktober Nacht van de Geschiedenis.

NACHT VAN DE GESCHIEDENIS VAN SCHIEDAM WEER OP PRACHTLOCATIES De historische binnenstad van Schiedam vormt op zaterdag 21 oktober tussen 20.00 en 01.00 uur weer het decor voor de Nacht van de Geschiedenis. Schiedamse historici (Hans van der Sloot, Lidwien Meijer, Han van der Horst, Reinard Maarleveld, Jan Willem Verkaik, Herman Noordegraaf) belichten het thema “Geluk”.

Programma Het programma opent om 20.00 uur in het Stedelijk Museum. De bezoekers begeven zich daarna door donker Schiedam bijgestaan door de fakkels van de Zakkendragers. Zij zoeken het Geluk in Jeneverie t Spul, Jenevermuseum, moskee en kunstgalerie LH131, voorheen Volkshuis en stadsbibliotheek. Volg tussendoor met Marcel Teunissen de voetsporen van HaverSchmidt, de bleke dichter-dominee. Aan de grens van de oude binnenstad, in de St. Joris Doele, wordt De Nacht afgesloten met een talkshow van Marianne Ames en Marco Spruit Bleeker. Daarna staan een borrel en Lost and Found (Marco Diamantatos en Mike Vos) klaar. Gelouterde Schiedamse muzikanten die er nog steeds voor gáán!

Kijk voor het volledige programma op Facebook of www.maandvandegeschiedenis.nl.

Kaarten Kaarten (€ 10) via de boekhandels Post Scriptum (Hof van Spaland 31), Schiedams Boekhuis(Hoogstraat 106) of de VVV (I-punt Schiedam, de Waag, Lange Kerkstraat 39). Ook via www.sdam.nl of reinard@geschiedenis.nl, 06 255 14 259. 


6,7 & 8 oktober JazzDistillery The Ultimate Music Weekend

Het 10e seizoen van Jazzpodium Waterweg start met JazzDistillery, The Ultimate Music Weekend. Een bijzonder festival in het weekend van 6 tot en met 8 oktober.

In het decor van het roemrijke jeneververleden van Schiedam zal een indrukwekkende stoet internationale en nationale musici geschiedenis gaan schrijven. Met meer dan 20 optredens, workshops, signeersessies en o.a. een fotoexpositie wordt het een festival dat Schiedam muzikaal nog beter op de kaart zal zetten.Met onder andere: Boris van der Lek, Frank in Person,Hans Dulfer, Ellen ten Damme en nog veel meer.

Meer informatie: www.jazzpodiumwaterweg.nl 

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter