Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief september 2016

vrijdag 16 september - Janna Pardella over Laat mij slapen

 

De Vlaardingse Janna Pardella (1958) schreef een aangrijpende dichtbundel met als titel Laat mij slapen. Het thema van haar gedichten wordt heden ten dagen nog steeds beschouwd als een taboe: seksueel misbruik binnen een familierelatie. Janna Pardella, is, evenals haar zusje, in haar jeugd door haar vader seksueel misbruikt. Te vaak blijft seksueel misbruik binnen een gezin verborgen voor de buitenwereld. In het geval van Janna zweeg haar moeder en nog opvallender en daardoor onbegrijpelijker is de reactie van haar huisarts. Op vijftienjarige leeftijd durfde zij het misbruik eindelijk naar buiten te brengen en zocht zij een vertrouwenspersoon. De reactie van de arts is verbijsterend: “Je vader houdt van je, val je moeder er maar niet mee lastig en kom maar terug als je nog ergens mee zit.” Einde consult!

Met dit advies zadelde haar huisarts Janna op met een schuldgevoel en een gebrek aan zelfvertrouwen. In de loop der jaren noteerde zij haar gedachten op papier die uiteindelijk omgezet werden in tweehonderd gedichten. Bijna honderd zijn gebundeld in Laat mij slapen. Intense en moedige poëzie, zoals Onzichtbaar:

ze kan niet zien / niet horen / er is geen ruimte / het is er stil

niemand kan daar komen / zelfs hij niet


Aanvang 20;00 uur
Entree € 2.50
Graag reserveren


Lees meer

zaterdag 24 september Chantal en Priscilla van Gastel signeren

Bestsellerauteur Chantal van Gastel (bekend van o.a. Geknipt voor jou en Ik wist het) schreef samen met haar zus Priscilla een adembenemende psychologische thriller die 20 september verschijnt. Hiermee maakt Chantal, bij het lezerspubliek vooral bekend om het hoge feelgood gehalte in haar boeken, een verrassende uitstap.
Chantal: “In mijn eentje zou ik dit boek niet hebben kunnen bedenken. Tot voor kort had ik geen plannen om in een ander genre te schrijven, maar toen mijn zus met dit idee kwam, vond ik het te goed om het te laten liggen. Mijn rol was in eerste instantie vooral ondersteunend, maar ik werd steeds enthousiaster over het project. En inmiddels is het echt iets van ons samen geworden. Ik vind het heel leuk om het schrijfproces nu eens samen met mijn zus door te maken.’

Priscilla: “In onze kindertijd maakten we samen al tijdschriften met zelf bedachte interviews en verhalen, dus in het verlengde daarvan is het een logische stap. Dit boek is zeker geen feelgood verhaal, zoals de lezers van Chantal gewend zijn. Maar ik denk dat veel van haar lezers ook dit boek zullen waarderen. In de kern is het nog steeds een liefdesverhaal, maar wel duisterder.”

In Zonder jou draait het om Valerie die haar huwelijk met Oscar ziet stranden onder de druk van hun onhandelbare zoon Mick. Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? En hoever kun je gaan om hem te beschermen?

Wat doe je als je kind een steeds groter gevaar vormt voor zichzelf én anderen? En hoe ver kun je gaan om hem te beschermen? Valerie staat voor de tweede keer in haar leven.op een keerpunt.  En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem.
De tweede keer is nu. Oscar staat op het punt haar en hun zoon, Mick, te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plotseling staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick steeds verder uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?


14.00 - 15.00 uur

foto auteurs: Wim van de Hulst


Lees meer

Alvast voor de Kinderboekenweek: zaterdag 15 oktober Kinderboekenweek met Arend van Dam

Het slot van de Kinderboekenweek wordt gevierd met kinderboekenschrijver Arend van Dam. Hij is bekend van de serie Verhaal halen, leesboeken met interessante verhalen die in de geschiedenis afspelen, zoals Lang geleden en In een land hier ver vandaan.
Deze middag is hij uitgenodigd om onder meer te vertellen over zijn boek Het land van de farao's. Dit boek staat centraal bij de actie die onze boekhandel organiseerde met negen basisscholen in Schiedam. De volgende scholen maken met hun leerlingen impressies rond het thema het oude Egypte: CBkethel, De Violier, De Vlinder, Gelinckschool, De Poldervaart, De Taaltuin, Montessori Schiedam, Het Kleurrijk en Het Talent.
Gedurende de Kinderboekenweek (5-16 oktober) zijn de kunstwerken in onze winkel te bewonderen.

14.00 - 15.00 uur


Lees meer

Boekrecensies

Dit zijn onze boekrecensies van de afgelopen tijd.
     

 


Boekentip: Rijks, Masters of the Golden Age

Met dit kunstwerk brengt Marcel Wanders een fenomenale hommage aan de 17de-eeuwse meesterwerken uit de eregalerij van het Rijksmuseum. De cover bekleed met kunstleer en goudfolie is om je vingers bij af te likken.


Uitgeverij Komma
€ 125,--
 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter