Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsbrief september

Gouden jaren - Annegreet van Bergen

Vanwege het verschijnen van het boek Gouden jaren van Annegreet van Bergen zijn we dringend op zoek naar gebruiksvoorwerpen uit de jaren '50 en '60. Typemachines, broodtrommels, koekblikken, zo lang het in onze etalage past, is het goed. Dus kijk even rond op zolder of in de keuken van oma en maak ons blij. Natuurlijk krijgt iedereen zijn spullen na een paar weken weer onbeschadigd terug.

gouden jarenGouden jaren vertelt het verhaal van de ongekende naoorlogse groei die ons leven op alle fronten heeft veranderd. De wekelijkse teil werd een dagelijkse douche, het papieren loonzakje een digitale bankrekening en de boterham met tevredenheid een broodje gezond. Vertrouwde beroepen verdwenen, nieuwe deden hun intrede. Wie had er in de jaren vijftig al gehoord van mondhygiëniste of activiteitenbegeleider?
Gouden jaren staat vol met herkenbare anekdotes, scherpe observaties en schitterende foto's. Het laat zien hoe compleet anders ons leven er een halve eeuw geleden uitzag en dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het boek kost €19,99.

 

 


De toren van Tol - Marian Kranenborg

torens van tolZaterdag 20 september ontvangen wij in onze winkel Marian Kranenborg. Zij zal om 16.00 uur haar boek De torens van Tol presenteren. De torens van Tol is haar tweede jeugdboek na Vic en de zoektocht naar Lea. Het verhaal speelt in een andere wereld. In deze wereld leven mensen samen met nimfen en met Roc’s en is magie helemaal niet vreemd. De koningen van Tol hebben alle macht.
De familie van Tobias is arm maar gelukkig totdat er op een dag een vreselijk monster verschijnt en een einde maakt aan dit vredige bestaan. Tobias, de held uit het verhaal, blijft achter met een verbrand huis, twee ouders die betoverd zijn en een paard. Hier begint het avontuur van een jongen die helemaal niets van zijn afkomst afweet en daardoor constant voor raadsels komt te staan. Het boek kost €17,95.

Toegang voor de presentatie is natuurlijk gratis en iedereen is welkom.

 


Stine Jensen in de kinderboekenweek

lieve stineOp zaterdag 11 oktober komt filosofe Stine Jensen bij ons in de winkel in het kader van de kinderboekenweek. Stine is bekend om haar boeken en optredens op tv en heeft nu ook een filosofieboek voor kinderen geschreven: Lieve Stine, weet jij het? Zij beantwoordt hierin twintig vragen van kinderen, o.a.:

waarom mag ik niet laten merken dat ik teleurgesteld ben als ik tweede word?
wie is de baas in mijn leven?
wat zegt mijn naam over wie ik ben?
wie ben ik on-line?

Tijdens haar bezoek aan Schiedam zal Stine de vragen van een aantal kinderen van basisscholen uit Schiedam beantwoorden. De middag zal ongeveer rond de klok van twee beginnen.

 


Recensies

De afgelopen maand zijn er weer nieuwe recensies op onze site verschenen. Klik op het boekomslag om de recensie te lezen.

pogingen naar merelbeke voordat ik brand s. schurkenbloed misschien wel niet


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter