Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsupdate

Dorine Hermans over het koninklijk huis vrijdag 23 mei

dorine hermansDorine Hermans is niet alleen de grootste kenner van verleden en heden van onze koninklijke familie, ze weet haar kennis ook op een aanstekelijke en humoristische manier over te brengen, zowel in haar boeken als op het podium. Haar psychologische analyse van de koninklijke familie, haar inside information over twee eeuwen koningshuis en haar scherpe anekdotiek maken haar optredens tot een perfecte mix van een serieuze lezing en cabaret.

Een jaar na de troonswisseling verscheen een geheel herziene en uitgebreide editie van Wie ben ik dat ik dit doen mag wie ben ikvan haar. Bij de inhuldiging van koning Willem II op 28 november 1840 werden zes mensen doodgedrukt in de opgewonden menigte. Eigenlijk acht, want twee van de slachtoffers waren zwanger. De nieuwe koning liet weten het voorval te betreuren, maar verder uitermate tevreden te zijn met het verloop van de dag. De inhuldiging van Beatrix op 30 april 1980 verliep ook niet van een leien dakje. Een rookbom ontplofte op de Dam en in de stad stond de leuze 'geen woning geen kroning' op muren geklad. Op 30 april 2013 gaf koningin Beatrix het stokje door aan haar zoon Willem-Alexander. Het was de zevende keer dat er in Nederland een troonswisseling plaatsvond. Die dagen waren historisch en steeds gebeurden daarbij verrassende dingen. Vielen er bij de kroning van Willem II doden en ging er bij Beatrix een rookbom af, bij Willem-Alexander was er heibel over een lied en moest de Eerste Kamervoorzitter aftreden. In dit boek worden de zeven inhuldigingen uit de geschiedenis onder de loep genomen, tot in hun gekste, ontroerendste en meest emotionele details.

V
rijdag 23 mei vertelt Dorine Hermans een mooi verhaal.
De aanvang is 20 uur en de toegang is gratis.
Gratis kaarten zijn te reserveren of af te halen bij de boekhandel en onder de bezoekers wordt een gesigneerd exemplaar Wie ben ik... verloot.
kroon  kroon  kroon  


Lees meer

PS-avond 30 mei

Ons jaarlijkse feestje vindt plaats op vrijdag 30 mei aanstaande. Dan willen wij toch weer even stil staan bij het feit dat wij 13 jaar geleden de naam van de boekhandel veranderden. Zoals jullie gewend zijn vieren wij dit met literatuur, muziek en lichte alcoholica en/of non-alcoholica. 

eva meijer  
Omdat wij nog steeds niet zijn uitgeluisterd naar het muzikale duo Hans Trompert en Theo de Looze, vonden wij het gepast de heren nogmaals uit te nodigen. Uit betrouwbare bron is het bericht bij ons binnengekomen dat zij een aantal eigen nummers aan het instuderen zijn. Voor ons een reden een uniek luistermoment op het programma te zetten.

De literaire inbreng komt van Eva Meijer. Een veelzijdig damespersoon; zij mag zich beeldend kunstenaar, filosoof, singer/songwriter en (uiteraard) schrijver noemen. dagpauwoogZe maakt performances, muziektheatervoorstellingen en installaties, maar ook tekeningen, foto's, video's en afleidingsmateriaal voor varkens. Ze publiceerde eerder korte verhalen en poëzie in literaire tijdschriften als De Revisor en De Brakke Hond en op websites als hard//hoofd. Haar debuutroman Het schuwste dier (2011) werd genomineerd voor de Academica Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Vrouw&Proza Debuutprijs. Vorig jaar publiceerde zij Dagpauwoog, een tragikomisch verhaal over mensen en andere dieren. Iris Dagpauwoog verhuist met haar hondje Pol naar een afgelegen dorp bij zee. Daar ontmoet ze dierenrechtenactivist Marcel, die haar stukje bij beetje weet te overtuigen van de noodzaak om in te grijpen in de manier waarop mensen met andere dieren omgaan. Kortom een intrigerende roman over dierenactivisme met de vraagstelling: hoe ver mogen activisten gaan?

De PS-avond is op vrijdag 30 mei, vangt aan om 20.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Post Scriptum trakteert. 

 


Lees meer

Onze zomerkrant

Onze nieuwe zomerkrant is uit. Deze krant staat vol met nieuwe boeken en leuke tips.

Mocht u de krant niet ontvangen hebben, maar wilt u wel graag één hebben, dan kunt u een exemplaar ophalen in onze winkel. Bent u hiertoe niet in de gelegenheid, kunnen wij altijd een exemplaar naar u opsturen.


Niet goed? Geld terug!

rosieWe lezen soms boeken waar we veel plezier aan beleven en dan willen we dit plezier natuurlijk graag met jullie delen. Een van die boeken is Het Rosie Project van Graeme Simsion. In samenwerking met uitgeverij Luitingh-Sijthoff gaan we vanaf donderdag een speciale actie beginnen: Niet goed? Geld terug! 

Het Rosie Project is een uitermate geestig boek. Hoofdpersoon is Don Tillmann, een geniale docent genetica aan de universiteit. Het gaat hem echter wat moeilijk af om vrouwen te ontmoeten. Hij is sociaal nogal onhandig, om het maar eens zwak uit te drukken. Iedereen heeft door dat hij Asperger heeft, al wil hij er zelf nog niet aan. Hij ontwerpt een zestien pagina's tellende vragenlijst om zo tot de perfecte match te komen: Het Echtgenote Project.
Hij zoekt een vrouw die net als hij zelf niet rookt, logisch is, matig in alcoholgebruik, er dezelfde smaak op na houdt en op tijd komt op afspraken. En hij is nogal strikt met de vrouwen die niet de juiste antwoorden op de lijst geven. Die maken geen kans.
Dan komt Rosie in zijn leven. Ze voldoet op vrijwel geen enkele manier aan de vragenlijst, maar is wel intelligent en mooi. En ze is op zoek naar haar biologische vader en daar zou Don best wel eens bij kunnen helpen!
Het Rosie Project is grappig, voornamelijk door de tegenstelling tussen de manier waarop Don de wereld ziet en de werkelijkheid. Ook weet hij je door zijn non-conformistische gedrag te verrassen en je voor hem te winnen. Daardoor is Het Rosie Project een heerlijk boek geworden.
Het boek kreeg ook veel lof bij DWDD. We zien jullie dus graag in de winkel om Het Rosie Project te proberen!

 


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter