Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsupdate april

Vrijdag 24 april - Marc Stakenburg

bigbangAanstaande vrijdag 24 april ontvangen wij Marc Stakenburg. Hij zal een lezing geven over de geschiedenis van de Amerikaanse popmuziek.
Na een carrière van ruim 30 jaar als radiopresentator – Leidsekade Live, Het theater van het Sentiment – vond Marc Stakenburg een nieuwe uitdaging; de oorsprong en geschiedenis van de Amerikaanse muziek. Hij organiseert en begeleidt motortochten door het zuiden van Amerika met hetzelfde thema en houdt ook lezingen over het onderwerp. Sinds 1981 bezoekt hij de Verenigde Staten veelvuldig, waarbij de Mississippi Delta zijn bijzondere belangstelling heeft. Eind 2014 bracht hij zijn eerste boek uit De big bang van de popmuziek, dat over hetzelfde onderwerp handelt. In zijn presentatie, die wordt ondersteund door beeld en geluid, vertelt Marc over de verschillende reizen en over de oorsprong van de muziek met als ankerpunten New Orleans en Memphis.

Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’ Graceland? En bestaat dat kruispunt waar Robert Johnson om middernacht een ontmoeting met de duivel had echt? Marc bezoekt een twintigtal essentiële plekken in het diepe zuiden van Amerika, waar de muziek begon. Van de drums van de slaven naar de jazz, van de spirituals naar de gospels en de soul, van de blues naar de rock-’n-roll. Waar haalden muzikanten als Keith Richards en Eric Clapton hun inspiratie vandaan? Hierover en meer...

Win een gratis boek: schrijf ons, in één krachtige zin, jouw eerste ervaring met de roots van de popmuziek
De inzendingen worden aan Marc Stakenburg voorgelegd!


Aanvang 20:00
Toegang € 5,00
Reserveren wordt aanbevolen
 


Vrijdag 1 mei - Josua Ossendrijver en Benno van Lochem

josuaDe boekpresentatie van Josua op 31 oktober vorig jaar was besloten, maar drukbezocht. Voor ons een reden om Josua zijn benno van lochemaangrijpende verhaal nog eens te laten vertellen. Vijf jaar geleden kwam hij achter zijn ware identiteit. Zijn biologische ouders (en broertje) zijn omgekomen in Auschwitz. Een bevriend echtpaar gaf hem als eigen kind aan bij de Burgerlijke Stand. 
Tijdens een muzikaal intermezzo zullen Joodse liederen ten gehore gebracht worden.
Deze avond zal ook Benno van Lochem zijn verhaal vertellen. Hij schreef het boek Kind in Oorlogstijd waarin hij zijn ervaringen en waarnemingen uit de jaren dat hij als kind de Tweede Wereldoorlog in Schiedam meemaakte, beschrijft.

Aanvang 20:00 uur
Toegang gratis
Reserveren wordt aanbevolen


vrijdag 8 mei - Jelle Reumer

jelle's weekdierenVrijdag 8 mei ontvangen wij schrijver Jelle Reumer. Jelle Reumer is bioloog en directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Hij is tevens hoogleraar paleontologie in Utrecht, columnist in Trouw en auteur van diverse boeken op het gebied van evolutie en (stads)natuur. Samen met Martijn van Calmthout schreef hij Nobel op de kaart. Op zoek naar de Nederlandse Nobelprijswinnaars van vroeger en nu.
Jelle Reumer is behalve een bijzonder geestige en onderhoudende schrijver ook een bijzonder geestige en onderhoudende spreker. Hij is regelmatig te beluisteren op de radio (o.a. Vroege Vogels en Tros Nieuwsshow). De Volkskrant schreef over Jelle’s weekdieren: `Een erg leuk boekje (). Zielige dieren, eetbare dieren, bedreigde dieren: ze worden met liefde beschreven maar niet mooier gemaakt dan ze zijn.’
Jelle was donderdag 9 april te gast in Kunststof: http://www.radio1.nl/popup/terugluisteren-programma/13/2015-04-09

Over Jelle's Weekdieren
De geweldig saaie maar ook ontzettend interessante axolotl, het nare maar toch zeer geliefde lieveheersbeestje, de wonderlijke seksuele aantrekkingskracht van de minotaurusmot, de ernstig bedreigde bladstaartgekko en het bijzonder geëmancipeerde zeepaardje: deze en nog veel meer dieren passeren de revue in Jelle's Weekdieren.
Op de van hem bekende enthousiaste en vermakelijke wijze beschrijft bioloog Jelle Reumer in zijn wekelijkse Trouw-column bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere beesten, met oog voor pikante details. Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij grote thema's van het leven niet geschuwd worden. Samen geven ze een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin we onszelf maar al te gemakkelijk kunnen herkennen.
In Jelle's Weekdieren zijn de columns nu gebundeld.

Aanvang 20:00 uur
Toegang is gratis
Reserveren wordt aanbevolen


Hemelse wacht voor dag en nacht - De oorlogsherinneringen van een Rotterdammer in woord en beeld

hemelse wacht voor dag en nachtPiet Edelman heeft in de Tweede Wereldoorlog als jongen van zeven jaar oud verschillende bombardementen meegemaakt in Rotterdam en Schiedam, waaronder één waarbij zijn eigen huis verwoest werd. Als door een wonder is zijn familie gered.
Tien jaar lang werkte Edelman aan tekeningen over deze tijd. De tekeningen zijn gemaakt met potlood en pen, ingekleurd met acrylverf met als ondergrond velletjes kladpapier.
Dit resulteert in een boek met 470 beelden die de wereld van angst en spanning illustreren, gezien door de ogen van een Rotterdamse jongen in oorlogstijd.
De bijbehorende teksten ondersteunen de beelden en vertellen het verhaal van de periode van vlak voor de oorlog tot en met de bevrijding en de jaren tot 1947.

Prijs € 34,95 


Nieuw verschenen thrillers

De afgelopen maand zijn drie nieuwe thrillers verschenen.
Van Nicci French verscheen het vijfde deel in de Frieda Klein-reeks. Denken aan vrijdag.
Esther Verhoef schreef een nieuw een nieuwe thriller met als titel Lieve mama.
En van Jussi Adler-Olsen verscheen deel 6 van zijn Q-serie; De grenzeloze.

denken aan vrijdagUit de Thames wordt het lijk van een man met doorgesneden keel gevist. Hij is onherkenbaar, want hij heeft al een tijd in het water gelegen. Het enige aanknopingspunt is een ziekenhuisbandje om zijn pols met daarop de naam Frieda Klein. Algauw blijkt dat psychotherapeute Frieda Klein een wel erg persoonlijke band met het slachtoffer had en wordt ze als de belangrijkste verdachte van het misdrijf gezien. Frieda heeft vanwege haar verleden weinig goodwill bij het politiekorps, maar gelukkig heeft ze vrienden die bereid zijn om tot het uiterste voor haar te gaan...
€ 19,99


lieve mamaVerpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horecaondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.
De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.
Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen...
€ 19,95

de grenzelozeWanneer rechercheur Carl Mørck tijdens zijn hazenslaapje in de kelder op het politiebureau in Kopenhagen wordt gebeld door een collega op het eiland Bornholm die hem een oude, onopgeloste zaak in de maag probeert te splitsen, wijst hij deze resoluut af. De consequenties daarvan zijn niet te overzien. Onder druk van zijn assistente Rose begint hij, als hoofd van de afdeling 'onopgeloste zaken' Q, toch aan het onderzoek. Zeventien jaar eerder verdween een jonge vrouw van haar school en werd dood teruggevonden, boven in een boom hangend. Mørck, nuchter als hij is, moet alles op alles zetten om deze raadselachtige zaak op te lossen. Terwijl oude kwesties en geheimen Carl, zijn collega's Rose en Assad en de nieuwkomer Gordon onderuit dreigen te halen, worden zij op alle mogelijke manieren op de proef gesteld.
Jussi Adler-Olsens Serie Q-boeken bereiken stuk voor stuk de internationale bestsellerlijsten. Met De grenzeloze creëert hij een nieuw hoogtepunt in deze succesvolle, spannende reeks.
€ 17,50


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter