Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsupdate januari

De ontdekking van de hemel in het theater

de ontdekking van de hemelActie - Aanstaande zondag is in het Theater aan de Schie De ontdekking van de Hemel te zien. Dit is de eerste toneelbewerking van 'het mooiste boek uit de Nederlandse literatuur.' Wij kunnen jullie nu korting bieden op kaartjes. Met het codewoord Post Scriptum betaal je bij het theater €20 ipv €31 voor een kaartje. Wil je het boek nog eens lezen? We hebben het op voorraad! Klik hier voor meer informatie.ontdekking

 

 

 


Lunchlezen zondag 1 februari

Zondag 1 februari vindt de volgende Lunchlezen plaats. De gast is dan Ernest van der Kwast.
Hij zal vertellen over zijn nieuwe roman De IJsmakers.

ijsmakersHelemaal in het noorden van Italië ligt de vallei van de ijsmakers: een tiental dorpjes dat al generaties lang gespecialiseerd is in het bereiden van ijs. Volgens Giuseppe Talamini is het er zelfs uitgevonden. Zijn familie vertrekt elke lente naar de ijssalon in Rotterdam, om in de winter weer terug te keren naar de bergen. 
Zoon Giovanni Talamini besluit met deze traditie te breken. Hij is gegrepen door de poëzie en schopt het tot directeur van een groot poëziefestival. Op een dag doet zijn jongere broer Luca, die niet alleen de ijszaak in Rotterdam maar ook het mooiste meisje van het dorp heeft gekregen, hem een ongebruikelijk verzoek. Giovanni komt voor de keus te staan nog eenmaal het belang van de familie te dienen of definitief voor zichzelf te kiezen. 
De ijsmakers is een roman over familiebanden, die moeilijker te verbreken blijken dan menigeen zou wensen. Het is tevens een roman over de poëzie van het ijsmaken en de ijzingwekkende kracht van de poëzie. 

Ernest van der Kwast debuteerde in 2005 met de roman Soms zijn dingen mooier als er mensen klappen. Onder de naam Sieger Sloot publiceerde ernest van der kwasthij de roman Stand-in (2007). Tevens was hij medeverantwoordelijk voor de verhalenbundel Man zoekt vrouw om hem gelukkig te maken, die onder de auteursnaam Yusef el Halal verscheen. Van zijn autobiografische roman Mama Tandoori (2010) werden meer dan 70 000 exemplaren verkocht. In 2012 verscheen de novelle Giovanna’s navel.

Lees hier de recensie van Gerben.

Aanvang 12:00
Kaartjes kosten € 7,50 (inclusief lichte lunch)


Lees meer

Zondag 1 maart Philip Snijder

 Zondag 1 maart - Philip Snijder

philip snijderPhilip Snijder (1956) debuteerde in 2007 overtuigend met Zondagsgeld, dat genomineerd werd voor de Academica Debutantenprijs en inmiddels elf keer is herdrukt. In 2011 verscheen de roman Retour Palermo, in 2012 gevolgd door Het geschenk. Dit jaar verscheen zijn nieuwe boek De volcontinu.

Een jongetje van tien is getuige van de commotie rond de geboorte van zijn zusje; een zestienjarige jongen blowt zich de psychose in; een volcontinuvijftigjarige man wordt verantwoordelijk voor het levenseinde van een verre neef. De mannelijke ik-figuur in De volcontinu duikt weliswaar op in verschillende levensfasen, maar is steeds een buitenstaander wiens gevoelswereld en wijze van observeren verwant zijn aan die van de naamloze verteller uit Zondagsgeld, Retour Palermo en Het geschenk - boeken die vooral spelen in de kinderjaren en vroege volwassenheid.
In De volcontinu staan ervaringen centraal die onuitwisbare sporen nalaten in de persoonlijkheid van deze ik. Philip Snijder excelleert ook hier in geestig-pijnlijke en scherpe momentopnames van een leven aan de zijlijn.

Aanvang 12:00 uur
Toegang € 7,50

Mensen met een kaartje voor Rosite steenbeek kunnen voor Philip Snijder op 1 maart een kaartje met €2,50 korting krijgen.


Zondag 17 mei Rosita Steenbeek

17 mei 2015 - Rosita Steenbeek

rositaIn haar nieuwe boek Rose vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerard, een Nederlandse dominee, en samen vestigen zij zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam. In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei ziet roseRose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie in de oorlog aan verschillende kanten van het front terecht.
Rosita Steenbeek schrijft met Rose een boek over een grote liefde tussen twee mensen, maar ook over goed en kwaad, over vergeving en over hoe moeilijk het is om de wereld in te delen in zwart en wit.

Aanvang 12:00
Kaartjes kosten €10,00


Boekenweekavond 7 maart

Wij zijn bezig met de voorbereidingen voor een Boekenweekavond in onze winkel. Deze zal plaatsvinden op zaterdag 7 maart.
Het programma voor deze avond volgt.

Wat wel al bekend is, is dat wij een podium willen bieden om een 'te gek voor woorden-verhaal' te vertellen. Heeft u altijd al een keer een column willen schrijven of wilt u graag een leuke anekdote vertellen, dan bieden wij u deze avond een podium. U kunt uw verhaal van maximaal 500 woorden ten gehore brengen.

U kunt u aanmelden bij ons in de winkel of via info@postscriptum.nl


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter