Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Nieuwsupdate

Oproep voor aanstaande vrijdag, 14 maart

Het nationale nieuws werd de afgelopen weken gedomineerd door berichtgeving over onze grote collegabroer Polare. Het gros van onze klanten schrok zich een hoedje en projecteerde de teloorgang op onze winkel. Om jullie gerust te stellen: het gaat ons goed. 

Maar in de toekomst kijken, valt ook ons moeilijk. De markt (de klanten) is grillig.
Jullie weten als geen ander hoe begaan wij zijn met ons boekenvak en wat wij allemaal organiseren om boven het maaiveld uit te kunnen steken. 
Een jaartje geleden deden wij een oproep aan jullie om ambassadeur van Post Scriptum te worden. Het resulteerde in een handvol aanmeldingen. Daarnaast ontvingen wij opmerkingen waaruit bleek dat er al van een sluimerend ambassadeurschap sprake is. Zij promoten te pas en te onpas onze boekhandel op partijtjes en feestjes.
Wij willen een informatieve, maar gezellige avond in onze winkel organiseren waar jullie, onze trouwe klanten, met onze medewerkers van gedachten kunnen wisselen.

Onderwerpen om te bespreken zouden kunnen zijn:
-   Hoe zien jullie de toekomst voor onze boekhandel?
-   Hebben jullie ideeën die aanvullend zijn op ons beleid?
-   Heeft iemand van jullie het gouden ei op zak?
-   Et cetera

Vrijdag 14 maart willen wij jullie ontvangen met een drankje en een hapje. Het startsein is bepaald om 20.00 uur en wij stellen het zeer op prijs van tevoren een aanmelding te ontvangen.

Wij zijn zeer benieuw naar de reacties en wat zij op gaan brengen! 


Boek & Bal 2014

boek&balDe afsluiting van de Boekenweek in Schiedam, Boek&Bal, is echt een feest dat je minstens één keer in je leven beleefd moet hebben. Literatuur, entertainment en muziek gaan hand in hand. Ook deze jaargang kunnen jullie genieten van een mooi scala aan eigentijdse auteurs. De volgende auteurs zijn uitgenodigd: Franca Treur, Arjen Lubach, Marente de Moor, Sunny Bergman, Bettine Vriesekoop, Abdelkader Benali en Herman Brusselmans. Zij vergezellen de literatuurverslaafde deze avond op hun trip en als de sferen niet hoog genoeg zijn, bezoek dan het optreden van André Kuipers, onze nationale held die onlangs een ruimte-expeditie maakte. Ook interessant is de lezing over een schrootproject in Ghana. Afgedankt westers automateriaal wordt verscheept naar Afrika alwaar de meest verrassende vierwielige creaties gefabriceerd worden. Met het programmaonderdeel Woorden worden zinnen richt de organisatie zich op de jeugdige belangstellende. Jonge woordkunstenaars die voordragen en soms gebruik maken van rap.

Op een knus podium presenteert de Voorleesbrigade zich met sfeervolle reisverhalen. Ondersteuning is er van zangeres Daisy Cools. En natuurlijk is Post Scriptum aanwezig met alle boeken van de signerende auteurs.

Toegangskaarten zijn bij onze boekhandel verkrijgbaar. In de voorverkoop kosten deze

€ 17,50 en op vertoon van een Bibliotheekpas, CJP- of 65+kaart ontvang je € 2,50 korting.

Kijk voor meer informatie op de website www.boekenbal.debibliotheekschiedam.nl 


Lezing Stedelijk Gymnasium donderdag 27 maart

scharrepapegaaiDonderdag 27 maart vindt de tweede lezing die wij in samenwerking met het Stedelijk Gymnasium organiseren plaats. Deze lezingen dragen altijd een populair wetenschappelijk onderwerp en dat zal eind maart niet anders zijn als arts-onderzoeker Lucas Wenniger de reis naar Schiedam maakt. De liefde voor de natuur zit hem in de genen en dat bewijst de inhoud van zijn boek De stinkende scharrelpapegaai. Hierin verkent Wenniger een paar van de vreemdste levensvormen van de planeet en onderzoekt hoe deze soorten door de mazen van de evolutionaire selectie lijken te zijn heengeglipt. Het is een tocht langs oude en nieuwe biologische successtory’s, en vertelt zowel het verhaal van soorten die handig gebruik maken van de nieuwe wereldorde als de geschiedenis van beesten die met open ogen de doodlopende steegjes van de evolutie binnenlopen.

De lezing begint om 20:00 uur en vindt plaats in de aula van het Stedelijk Gymnasium. De toegang is gratis.

De school stelt het op prijs als van tevoren gereserveerd wordt. Dat kan rechtstreeks bij de school via lezingen@stgs.nl of via onze boekhandel.


Lunchlezen met Toine Heijmans zondag 30 maart

pristinaMet de komst van Toine Heijmans op zondag 30 maart a.s. sluiten wij een mooi seizoen Lunchlezen af. De lezing van Toine gaat over zijn nieuwe roman Pristina, een satire op het Nederlandse asiel- en remigratiebeleid. De roman speelt zich voornamelijk af op Vlieland en de toenmalige burgemeester op dat waddeneiland is een bekende binnen de Schiedamse politiek: Yorick Haan. Heijmans gebruikt zijn postuur overduidelijk en uiteindelijk is het de burgervader die het verrassende einde inleidt. De zoektocht naar de afkomst van de illegale Irin Past brengt de opsporingsambtenaar die haar moet uitwijzen naar Cairo en Pristina. Het vorige boek van Heijmans, Op zee, ontving eind vorig jaar voor zijn Franse vertaling de Prix Médicis Etranger. Het boek is inmiddels verfilmd.

Lunchlezen vangt aan om 12.00 uur en de toegang bedraagt € 7,50 en dit is inclusief een lichte lunch.


Lees meer

Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter