Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Vrijdagavond 21 april 2017 Han v.d. Horst

Han van der Horst, Lidewijde Paris, Bookstore Day

21 april: Han van der Horst over Rotterdam, Bruid van de Maas

Vrijdag 21 april - Han van der Horst over Rotterdam

Morgenavond vertelt Han van der Horst over zijn nieuwe boek Rotterdam, Bruid van de Maas, waarvan de eerste zin luidt:¨Ik ben een Schiedammer in hart en nieren¨.  Maar waar weet Han van der Horst niet over te vertellen? Op de Nieuwe Maas waait je altijd een frisse bries in het gezicht, vol energie en inspiratie. Zo is het ook met deze compacte geschiedenis van Rotterdam, de stad die haar lot voor altijd verbonden heeft met de rivier. In Bruid van de Maas vertelt Han van der Horst op beeldende wijze over deze bijzondere en niet altijd gemakkelijke relatie. Van het begin af aan beleefde Rotterdam triomfen en tragedies. De stad ontwikkelde zich  met horten en stoten, met vallen en opstaan van onaanzienlijk vissersplaatsje tot de  grootste haven ter wereld. Al die tijd was het niet alleen een vrijplaats voor goederen uit  de hele wereld, maar ook voor ideeën. Er hangt een lucht van vrijheid in de straten, die  zich door niemand heeft laten verdrijven, niet door de ketterjagers van Alva en evenmin  door de bommenwerpers van de Luftwaffe. Of noem het waarachtigheid. Rotjeknor,  Roffa. Tegelijk herkenbaar en elke dag anders, want nooit af. Rotterdam, voor altijd bruid van de Maas. Steek je kop in de wind. Voel de energie en de inspiratie.

Han gebruikt in zijn lezing oude beelden van de stad, die voor vele nieuw zullen zijn.

  vrijdag 21 april — aanvang 20 uur — entree € 5,00


26 April: Lidewijde Paris in het Literair Cafe in de Korenbeurs

Op 26 april komt Lidewijde Paris, auteur van ‘Hoe lees ik’, in het Literair Cafe in de Korenbeurs vertellen wat er zo leuk is aan lezen. Aan de hand van verschillende boekfragmenten behandelt zij literaire trucs en technieken en laat zij zien hoe men meer uit de leeservaring kan halen.
Toegang kost 10 euro, maar voor leden van het Literair Gezelschap Schiedam en leden van de bibliotheek is er 2,50 korting.

 


zaterdag 29 april Bookstore Day

Zaterdag 29 april vieren wij de boekhandel. Voor de allereerste keer wordt in Nederland bij meer dan honderd collega-boekverkopers een hele dag feest gevierd. Het is Bookstore Day! En dat zullen jullie beleven. Op de meest inspirerende plek in het Hof van Spaland (of heel Schiedam) kunnen de echte boekenliefhebbers hun keuze maken uit duizenden boeken, waar zij elkaar ontmoeten en kunnen praten over literatuur. 

Wat gaan wij doen?
Een bruisende dag met optredens, speciale uitgaven, aanbiedingen en gesigneerde boeken van onder andere Tim Hofman, Adriaan van Dis en Stefan Hertmans. Maar pas op, er zijn slechts kleine aantallen beschikbaar, dus het aloude principe geldt dat wie het eerst komt...! En reserveren is niet mogelijk.

Een uitgebreide nieuwsbrief hierover valt volgende week bij jullie op de (digitale) mat. Maar noteer deze feestdag alvast in jullie agenda !


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter