Beste, , Hier een nieuwsbrief van PostScriptum.

Zaterdagavond? Boekenweekavond!

Zaterdagavond? Boekenweekavond!

Boekenweekavond 17 maart

 

Over twee dagen is het zover: dan houden wij onze boekenweekavond! Een drukke, fijne boekenweek sluiten we traditiegetrouw af met een spetterende avond. Wij verwachten deze avond vegetariërs, vogelaars, grasmaaiers, ezeltemmers en lachkikkerkwekers. Wij hebben een drietal prachtige schrijvers uitgenodigd die komen vertellen over wat zij over de natuur weten. Midas Dekkers behoeft eigenlijk geen introductie. Er is niemand die zo boeiend en grappig over bestialiteiten of thigmofielen kan schrijven als hij, maar het liefst eindigt hij elke natuurwandeling gewoon in de kroeg bij hem om de hoek. En dat onder het motto: het is pas feest als je in de kroeg bent geweest.

 

 

De man op de foto hiernaast heeft een tijdje in Schiedam gewoond en is nu directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam. Zijn bijnaam is De Eendenman, de titel van zijn debuut waarin hij een necrofiele eend beschrijft. Daarna verschenen De bilnaad van de teek en De kloten van de mus. Zijn echte naam is Kees Moeliker. Ook hij staat er om bekend op een droogkomische manier over opvallende gebeurtenissen in de natuur te vertellen. En of het nu over de schaamluis of een ontploffende potvis praat, hij blijft leuk.

 

 

Eva Meijer kan van alles. Zij schrijft, musiceert, filosofeert, maakt kunst. Voor haar roman Dagpauwoog kwam zij al eerder naar onze boekhandel. Een verhaal dat gaat over dierenliefde en wat je daarvoor moet overhebben. Daarna verscheen Het vogelhuis (bekroond bij DWDD) en de bundel Dierentalen, over de talen die dieren spreken. We maken kennis met bordercollie Chaser, die de namen van 1022 voorwerpen kent. Ook ontdekken we dat olifanten in gevangenschap menselijke woorden kunnen overnemen. Natuurlijk gaat deze bundel ook over de filosofische vragen die dit oproept.

Tussen de voordrachten door treedt onze huismuzikant Hans Trompert op die voor deze keer muziek komt maken met Silke Kammer..

Kaarten voor deze prachtige avond zijn nog te koop, de toegang bedraagt € 25,00 en dit is inclusief consumpties.


Dank u wel - PostScriptum
Als u niet om dit bericht heeft gevraagd negeer het a.u.b.

Als u problemen hebt met lezen van deze mail, bekijk nieuwsbrief op de website

Als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen klik hier

Email: info@postscriptum.nl

Tel: 010 471 23 13

Adres: Hof van Spaland 31
3121 CA Schiedam ZH.

Follow us on Facebook Follow us on Twitter