• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

De rentmeester Het ontstaan van het De Groot Fonds - Hans van der Sloot

Rentmeester over het hem ter beschikking staande fortuin, zo noemde Alewijn de Groot (1896-1965) zichzelf. En, hiertoe door zijn financiële middelen in staat gesteld, was hij het die na de Tweede Wereldoorlog het Schiedam van de wederopbouw z'n vitaliteit gaf. Talrijke maatschappelijke en culturele organisaties en instellingen genoten zijn belangstelling en onbaatzuchtige steun. Alewijn was niet gehuwd. Daarom besloot hij op zijn zestigste verjaardag vrijwel zijn gehele vermogen onder te brengen in het De Grootfonds. Daarmee gaf hij een blijvend gevolg aan zijn vele maatschappelijke en culturele initiatieven.
Dit boek plaatst de mensen en ontwikkelingen die in 1956 tot de oprichting van het De Grootfonds hebben geleid terug in de tijd en vertelt met vele, tot dusver onbekende details, het verhaal van wat Alewijn de Groot en zijn directe familieleden zoals zijn oom M.C.M. de Groot voor Schiedam hebben betekend.

De rentmeester geeft een mooi beeld van Schiedam en zijn culturele leven in de jaren '50 en '60.
Het boek is fraai uitgevoerd met harde kaft en stofomslag, bevat tientallen foto's en telt 176 pagina's . De prijs is € 28,50.

Bestellen