• Tel: 010 4712313
  • Hof van Spaland 31
  • 3121 CA Schiedam

De Kameel, steen voor steen

Joop Hollander werd 65 jaar geleden geboren op Noordvest 5b. Via het gemeentearchief ontdekte hij dat de toenmalige eigenaar van zijn geboortehuis, de heer Harreman, in 1938 een vergunning had aangevraagd om van een aanzienlijk pakhuis vijf woningen en een garage te maken. In één van de die woningen stond zijn wieg. Daar groeide hij op, naast het Doeleplein en het jeugdgebouw De Doele. Een mooie omgeving voor een geweldige jeugd! En toevallig dezelfde plek waar meer dan een halve eeuw later een molen zou worden herbouwd!
Vanaf zijn 18e jaar fotografeert hij en de opnamen die hij toen maakte met zijn allereerste camera, bewaart hij nog steeds. Naast zijn dagelijkse werk, onder andere in de automobielsector, is hij steeds professioneler en beter uitgerust gaan fotograferen. Zo maakte hij foto's voor brochures voor carrosseriebouwers en prospectussen voor aannemers, schilders, makelaars en vele internettoepassingen.
Toen Joop Hollander op een dag in 2009 over de Proveniersbrug reed zag hij dat er een molen werd gebouwd; ongeveer op zijn geboortegrond. Het inspireerde hem meteen om daar een passende fotoreportage van te maken. Hij voelde het aan als een prachtige kans om in een vroeg stadium het ontstaan van iets moois vast te leggen. Zijn aandacht gaat tijdens het fotograferen altijd uit naar details en daar heeft hij, mede dankzij het team van molenmaker Rob Batenburg, volop de gelegenheid voor gekregen.
Het heeft geleid tot een prachtig fotoboek van een uniek project: molen De Kameel.
Een molen die met passie is gebouwd en gefotografeerd.

Voor een voorproefje: klik hier

Van €25 voor €6.99

Bestellen